Capitanul Romaniei U18 7’s, Kemal Altinok: „Daca vom juca cu inima, la motivatia pe care o avem, totul e posibil”

Romania U18 7’s va participa intre 17-18 august la Campionatul European ce va avea loc la Gdansk in Polonia. Capitanul Stejareilor la aceasta competitie este Kemal Altinok. Jucatorul in varsta de 17 ani (1,90m si 92 kg), legitimat in prezent la CT Dinicu Golescu, a inceput rugbyul la 10 ani, la CSS 3 Steaua Bucuresti, sub indrumarea regretatului Corneliu Octavian. Unul dintre jucatorii de baza ai Romaniei U18, rugby XV la Campionatul European din acest an de la Kaliningrad, Kemal a vorbit acum despre cum este echipa pentru competitia din Polonia.

Cum este echipa dupa aceste saptamani de pregatire?
Echipa o simt pregatita si dornica sa joace, asteptam toti cu nerabdare aceste meciuri. Suntem pregatiti sa sustinem efortul pe care il vom depune pentru ca la 7’s intensitatea este mult mai mare, totul se intampla foarte repede. Am incredere in baieti, intr-un timp destul de scurt am legat niste conexiuni de care sunt sigur ca vor tine o perioada foarte lunga de timp, suntem un grup mic, dar unit, ne sustinem cand avem nevoie de ajutor, suntem toti pentru unul si unul pentru toti.

Cum ati simtit trecerea de la XV la 7’s?
Pentru noi a fost o provocare destul de intensa rugby7’s. De la 15 jucatori in teren, cu fiecare post bine definit ca sarcini, la 7’s, unde fiecare are un spatiu destul de mare de acoperit. Acum, dupa aceste saptamani de pregatire, pot spune ca cine stie rugby in 7, categoric o sa stie si rugby XV. Colectivul s-a atasat repede de acest “7’s”, ne ofera mai multa libertate, ne dezvolta creatia in jocul liber, ne forteaza sa gandim mult mai repede, sa luam decizii rapide si evident sa progresam mai mult pe partea de comunicare, pentru ca la fel ca in orice sport de echipa, aceasta este esentiala pe teren.

Care a fost cel mai greu lucru de asimilat la 7’s?
Faptul ca trebuie sa acoperim tot terenul, in ofensiva sau in defensiva si faptul ca timpul “mort” se reduce la foarte putine faze fata de rugby-ul in XV.

Ce inseamna pentru tine sa fii capitanul Romaniei U18?
Este o onoare, dar si o mare responsabilitate in acelasi timp. Mi-am dorit de mult timp sa devin capitanul echipei nationalei indiferent ca este rugby in XV sau 7’s, iar fiind acum in aceasta postura, sunt constient ca trebuie sa muncesc si mai mult si sa fiu mai implicat in tot ceea ce ii priveste pe colegii mei de echipa, in teren si in afara lui.

In mare sunteti acelasi grup ca la Europeanul de la Kaliningrad de rugby XV. Conteaza?
Da, deoarece stiindu-ne de mai multi ani ne-am putut apropia si dezvolta mai mult “chimia” in joc, ceea ce conteaza enorm pe teren. Faptul ca ne cunoastem foarte bine si ne ajutam in afara terenului, ne face sa fim mai motivati si uniti in fata adversarilor cu care ne vom intalni.

Cat de mult v-a ajutat evolutia la un Campionat European?
Fiind prima participare a multora din echipa la o competitie internationala, a fost un pas foarte important in cariera fiecarui jucator ce a reprezentat Romania la aceasta competitie. Am vazut alte stiluri de joc si indiferent de ce rezultate au fost, eu consider ca locul pe care am terminat nu a reflectat in totalitate  evolutia noastra. Echipa a invatat multe in acel campionat si sper ca asta se va vedea in viitor.

Cum vezi meciurile la Campionatul European de 7’s?
Indiferent de ce adversari vom avea, vom trata toate meciurile cu aceeasi intensitate si seriozitate. Vom intalni cateva echipe ce au deja campionat intern de rugby 7’s, ceea ce e un plus pentru orice tara ce are o baza mare de jucatori, deoarece au de unde sa aleaga si prinzand experienta in competitiile de 7’s, vor avea acest atu pentru ca vor intalni de exemplu, cum este cazul nostru, echipe in care majoritatea joaca pentru prima data 7’s. Sunt insa convins ca daca vom juca cu inima, la motivatia pe care o avem, totul e posibil.

Care este obiectivul pe care il aveti?
Obiectivul pe care il avem este sa ne luptam pentru un loc cat mai aproape de podium, sa dam tot ce putem pe teren si sa ne bucuram de rugby, deoarece facem ce ne place cel mai mult. Iar experienta si cu ceea ce vom ramane ca stiinta a jocului dupa aceasta competitie sa ne ajute sa ne indeplinim obiectivul pe termen lung, aceea de a ajunge la echipa de seniori a Romaniei cat mai bine pregatiti si cu cunostinte de joc cat mai bune.

FOTO: Rugby Europe

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile