A inceput Aviva Premiership

Aviva Premiership

In acest week-end, Anglia a fost bulversata de doua evenimente rugbystice. Presedintele Federatiei Engleze, Martin Thomas si-a prezentat demisia duminica dimineata, iar Aviva Premiership a programat prima etapa a sezonului.

London Irish – Harlequins 24-29
Gazdele s-au bazat prea mult pe Aripa Ojo, care a reusit doua eseuri in minutele 42 si 53 si pe transformarile fundasului Homer, cel care a transformat dupa primul eseu si a mai inscris si din loviturile de pedeapsa din minutele 6, 26, 61 si 78. Oaspetii in schimb, cu un joc colectiv foarte bine organizat, au reusit sa castige un meci important, pe terenul coechipierilor lui Ion Paulica. Johnston in minutul 16 si Moore in minutul 60 au semnat eseuri, transformate apoi de Evans. Uvertura oaspetilor a mai inscris din penalitati in minutele 3, 32, 52, 57 si 69. Pilierul lui Harlequins, Marler, a vazut un cartonas galben.

Worcester – Sale Sharks 17-12
Meci foarte echilibrat, in care singurul eseu a purtat semnatura pilierului Mullan, de la gazde, in minutul 51. Totusi, Worcester si-a mai adaugat cinci puncte in cont dupa un eseu de penalizare acordat de arbitru la ultima faza a primului mitan. Altfel, punctele au venit doar datorita transformeurilor. Goodie a transformat eseurile si a marcat din lovitura de pedeapsa in minutul 72, in timp ce MacLeod a inscris in minutele 3, 55 si 76 din penalitati, plus un dropgol in minutul 38. Grove de la gazde a fost avertizat, iar gramada oaspetilor s-a bazat pana in minutul 48 si pe pilierul moldovean Vadim Cobilas.

Leicester – Exeter 28-30
Meci foarte spectaculos, cu puncte multe si cu sase eseuri. Cele doua formatii si-au impartit reusitele, oaspetii avand in cele din urma castig de cauza, datorita plusului de precizie la buturi. Cele 3 incercari pentru Leicester au fost marcate de Waldrom, minutule 3 si Moore min. 19 si 56. Twelvetree a reusit doua transformari, dar si doua lovituri de pedeapsa, in timp ce Ford si-a adus contributia cu un dropgol. Oaspetii au deschis scorul in chiar primul minut, prin eseul lui Naqelevuki, alte incercari venind de la Johnson si Jess. Mieres a transformat in trei randuri, plus alte trei lovituri de pedeapsa. Interesant este insa ca in minutul 4, tabela de marcaj indica deja 7-7.

Saracens – London Wasps 15-20
Joc foarte frumos pe terenul lui Saracens, unde „viespile” s-au impus la limita. Wade si Vandell au facut diferenta in favoarea oaspetilor cu cele doua eseuri, punctele pana la 20 venind din conversiile si cele doua lovituri de pedeapsa ale lui Robinson. Saracens a marcat prin Farrel, trei penalitati si Hodgson, doua penalitati.

Newcastle – Bath 9-22
Victorie importanta in deplasare repurtata de cei de la Bath, care s-au impus meritat, gratie unui joc pe treisferturi superior gazdelor. Aripa Carraro a culcat balonul in terenul de tinta al lui Newcastle in minutul 8, iar apoi Vesty a convertit. tot vesty a inscris de patru ori din lovitura de pedeapsa, si odata din drop. Punctele gazdelor au fost ale lui Goperth, trei lovituri de pedeapsa.

Northampton – Glioucester 26-24
Meci extraordinar intre cele doua, care au creat spectacol la scena deschisa. Northampton a inscris doua eseuri, prin Dowson si Roberts, in timp ce Myiller a transformat. Penalitatile gazdelor au purtat semnatura lui Myller, de doua ori, Mujati si Lamb. Oaspetii au avut tot doua incercari May si Sharples, prima fiind transformata de Taylor. Acelasi Taylor a mai reusit trei penalitati, iar Burns un dropgol.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile