AMLIN Challenge Cup: Toderasc, in sferturi de finala

AMLIN Challenge Cup

La Rochelle, echipa lui Petrisor Toderasc a terminat grupa pe prima pozitie si s-a calificat in sferturile Amlin Challenge Cup, in timp ce echipa Stejarii Bucuresti a fost infranta cu scorul de 26 la 6 de catre englezii de la Leeds. Pentru romani a transformat Vlaicu din doua lovituri de pedeapsa.

Crociati 17 – 34 Stade Français
Stade Francais s-a impus, reafirmandu-si astfel suprematia din prima faza a Cupei Amlin.
Pentru francezi au inscris eseuri Camara (6’, 14’), Valançon (17’), Rabadan (54’), Bonneval (70’) si a transformat Oelschig (in 3 randuri). Crociati a ripostat constant, dar nu a reusit sa egaleze sau sa preia conducerea niciun moment. Au culcat mingea in terenul advers pentru italieni Fa’atau (29’) si Anversa (58’). Iannone (16’ si 35’) si Anversa (43’ si 58’) au reusit sa pastreze un scor relativ strans transformand patru lovituri de pedeapsa.

Montpellier 32 – 30 Exeter
Meci foarte echilibrat in grupa a III-a a Cupei Amlin. Dupa ce au condus pe tabela de marcaj in majoritatea timpului, oaspetii au cedat pe final. In minutul 74’, francezul Doumayrou a marcat un eseu si Lagarde, dupa alte sase transformari (cinci lovituri de pedeapsa si un eseu marcat de Kuzbik), a adus cele trei puncte castigatoare.
Pentru englezi, au marcat eseuri Arscott (6’), Jess (22’ si 51’), Davis (58’). Acelasi Davis a transformat trei eseuri si tot atatea lovituri de pedeapsa.

Petrarca Rugby 20 – 24 Brive
Prima repriza a meciului a fost dominata clar de oaspeti, care au inscris prin Elgoyhen (17’, 21’) si transformat prin Caminati, care a transformat si o lovitura de pedeapsa in minutul 14’.
In a doua repriza, gazdele au incercat sa reintre in joc prin eseurile marcate de Ansell (68’) si Gega (78’), transformeuri Favaretto si Sanchez. De la oaspeti nu a fost nevoie decat de Caminati (62’) in postura dubla, de marcator si transformeur, pentru a incheia meciul in favoarea francezilor.

Cetransa El Salvador 5 – 50 Sale
Al doilea meci din aceeasi grupa s-a terminat cu o victorie clara a echipei Sale in fata spaniolilor de la Cetransa. Singurele puncte pentru gazde au fost aduse de un eseu netransformat al lui Mai (13’).
Oaspetii au punctat clar prin eseurile marcate de Kennedy (11’, 27’ ), Tait (21’), Mulchrone (31’), Miller (45’), Tonetti (56’), Jones (74’) si Imiolek (80’). Rob Miller a transformat sase dintre acestea.

Harlequins 39 – 17 Bayonne
Intr-un meci relativ echilibrat, gazdele au reusit sa se impuna datorita numarului mai mare de eseuri marcate si a procentului bun de transformari. Nick Evans, autor al unui eseu (6’) si transformeur al altor patru eseuri si doua lovituri de pedeapsa, a fost unul dintre jucatorii cheie ai acestei victorii. Au mai marcat eseuri pentru echipa engleza, Lowe (41’si 48’), Monye (71’) si Smith (79’).
De cealalta parte, oaspetii au ripostat prin eseul netransformat al lui Filipo (22’) si loviturile de pedeapsa transformate de Garcia (4’, 8’, 16’, 45’).

Connacht 83 – 7 Cavalieri Prato
Scor de baschet la finalul intalnirii dintre Connacht si Cavalieri. Singurele puncte marcate de cei din urma au fost luate prin eseul lui Soqeta (12’), transformat de Chiesa.
Connacht a marcat din primul pana in ultimul minut. Eseurile au curs, oferindu-le celor din tribune un adevarat spectacol: Tuohy (9’, 15’, 53’), Keatley (15’, 21’), McCarthy (25’), Ta’auso (37’, 55’), Carr (39’), Cronin (46’), McComish (67’), Flavin (77’), Ofisa (80’). Au transformat Nikora (o data) si Keatley (de noua ori).

In faza urmatoare a competitiei se vor disputa urmatoarele partide:

7/8/9/10 Apr-Brive v Munster
7/8/9/10 Apr-Harlequins v London Wasps
7/8/9/10 Apr-La Rochelle v ASM Clermont Auvergne
7/8/9/10 Apr-Stade Francais Paris v Montpellier

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile