Anglia castiga Turneul celor Sase Natiuni

Lewis Moody si Martin Johnson

Supriza zilei de sambata a fost, fara indoiala, victoria irlandezilor in fata rivalei de traditie, Anglia. In celelalte doua meciuri, Italia nu a reusit si a doua surpiza in fata Scotiei, iar Franta si-a revenit dupa esecul din meciul de la Roma si a castigat in fata Tarii Galilor.

Scotia 21 – 8 Italia

Prima repriza a fost una echilibrata incheiata cu avantajul oaspetilor. Italia a marcat un eseu prin Andrea Masi (10’) si o lovitura de penalizare prin Bergamasco (30’). In vreme ce de la scotieni doar Paterson a reusit sa aduca sase puncte prin transformarea a doua lovituri de pedeapsa (3’ si 17’).

A doua parte a meciului a fost una neagra pentru italieni, acestia nereusind sa mai puncteze deloc.
Britanicii insa, au reusit doua eseuri, prin De Luca (46’) si Walker (55’) si o lovitura de pedeapsa transformata de acelasi Paterson (67’).

Irlanda 24 – 8 Anglia

Irlanda a reusit supriza acestei etape invingand Anglia cu 24 la 8.

Inceputul meciului a aratat englezilor ce partida grea ii asteapta, astfel incat in minutul 27, oponentii lor conduceau cu 14 la 0, gratie loviturilor de pedeapsa transformate de Sexton (5’, 14’, 22’) si eseului marcat de Bowe (27’). Anglia a replicat slab, printr-o lovitura de pedeapsa transformata de Flood (31’), iar Irlanda a inchis scorul primei reprize cu inca o reusita a lui Sexton (37’).

In debutul celei de-a doua parti, irlandezii au incheiat socotelile printr-un eseu marca O’Driscoll (46’) si transformarea lui Sexton, iar favoritii, dar invinsii, acestui meci au mai inscris un eseu prin Thompson (53’).

Franta 28 – 9 Tara Galilor

Franta si-a revenit in urma infrangerii suferite impotriva italienilor in etapa trecuta si a trecut nu fara emotii de reprezentanta Tarii Galilor.

Meciul a inceput strans, abia in a doua parte a intalnirii producandu-se desprinderea Frantei. Loviturile de pedeapsa transformate de Hook au fost singurele insa, care i-au tinuta pe galezi pe linia de plutire.

Franta in schimb, a reusit trei eseuri prin Nallet (37′,43′) si Clerc (58′), iar Parra a conturat aceasta victorie cu 3 lovituri de pedeapsa transformate in minutele 7, 25 si 52.

Clasament final:

1. Anglia – 8 puncte
2. Franta – 6 puncte
3. Irlanda – 6 puncte
4. Tara Galilor – 6 puncte
5. Scotia – 2 puncte
6. Italia – 2 puncte

Foto: www.rbs6nations.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile