Argumentul Lupii Bucuresti

Bucharest Wolves.
Bucharest Wolves.

Incepand cu editia 2004-2005 a competitiei European Shield pentru ca apoi participarile in competitiile europene sa aiba loc in cadrul AMLIN Challenge Cup, Lupii Bucuresti au adunat un numar de 10 sezoane.

Pornind la drum sub denumirea generica de Selectionata Bucurestiului, care a devenit apoi Bucharest Oaks, Lupii Bucuresti au devenit de-a lungul timpului un brand sau mai bine zis singura franciza romaneasca, anticamera care duce catre tricoul cu frunza de stejar pe piept.

Asemeni altor natiuni care, pentru a rezista in era rugby-ului profesionist, cum ar fi Irlanda, Tara Galilor sau Italia in special, participarea francizelor in competitii locale sau continentale si in cazul nostru a fost necesara concentrarea valorilor pentru a crea o baza de jucatori echipei nationale.

Ultima participare a unei echipe romanesti in competitiile europene a fost un semnal de alarma infrangerile la scor ale lui Dinamo in fata celor de la Saracens, respectiv Castres au demonstrat ca viitorul trebuie abordat dintr-o alta perspectiva.

Desigur, in favoarea Lupilor Bucuresti exista mai multe argumente insa unul poate fi considerat primordial si anume ca in ultimii zece ani aceasta franciza romaneasca a calit majoritatea componentilor echipei nationale, care a obtinut fara emotii cea de-a opta calificare consecutiva la Cupa Mondiala.

Fara a lua in calcul editiile din ultimii ani, putem spune ca acesta echipa a Stejarilor de acum, vorbind de cei care au contribuit efectiv la obtinerea biletelor pentru Anglia, a avut in randurile Selectionatei Bucurestiului inca din editia 2004-2005 cinci jucatori: Paulica Ion, Daniel Carpo, Csaba Gal, Vali Calafeteanu si Vali Ursache.

Un an mai tarziu si-au inceput rodajul alti sase jucatori: Stelian Burcea, Mihai Macovei, Robert Dascalu, Catalin Fercu, Florin Vlaicu si Mihaita Lazar, pentru ca in editia 2006-2007 intr-o partida cu Bristol sa-i regasim pe Paulica Ion, Stelian Burcea, Mihai Macovei, Vali Calafeteanu, Catalin Fercu, Csaba Gal si Florin Vlaicu.

In sezonul 2007-2008 si-au facut aparitia in tricoul Bucharest Oaks, Vali Poparlan si Viorel Lucaci, iar in urmatorul Madalin Lemnaru si Florin Surugiu, editie la care in partida cu Bougoin a fost anticipata o linie de treisfeturi actuala astazi cu Madalin Lemnaru-Csaba Gal-Robert Dascalu-Catalin Fercu, completati atunci de Florin Vlaicu pe postul de fundas.

Desigur insiruirea numelor ar putea continua, insa ideea de baza a celor exprimate mai sus este ca Romania la momentul 2014 s-a creat in urma cu zece ani, iar cei care astazi reprezinta nucleul de baza al echipei au ramas rezistand confruntarilor cu echipe precum Bayonne, Bourgoin, Worcester Warriors sau Stade Francais.

Lupii Bucuresti privesc acum inainte, sarcina de a juca in noua competie European Rugby Challenge Cup a devenit mai grea pentru ca trebuie sa se impuna in Qualifying Competition, unde vor avea adversari din Italia.

Ca si in anterioarele editii rezultatele imediate ale singurei francize romanesti au mai putina importanta, pentru ca argumentul Lupii Bucuresti ramane acelasi, o participare cat mai buna la Cupa Mondiala din 2015, cu gandul la cea din 2019.

Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile