Asociația Județeană de Rugby Vaslui – 2023 în cifre și acțiuni

La final de an, Asociația Județeană de Rugby Vaslui și-a prezentat actvitatea în 2023, pe toate segmentele cuprinse în planul de dezvoltare: recreațional-școlar, minirugby–rugby juniori, seniori – old boys.

Printre acțiunile importante din acest an se află reînființarea Campionatului Școlar Județean în mediul rural cu scopul de a descoperi copii care au calități specifice joculului de rugby pentru a fi îndrumați pentru practicarea acestui sport într-un centru de excelență.

Câteva borne din activitatea 2023:
– au fost sprijinite în continuare acțiunile de minirugby prin organizarea Turneului Corturilor și a etapelor de calendar național regional împreună cu CSS Bârlad;
– la recreațional (de masă) s-au efectuat activități de selecție și promovare a competițiilor de mini rugby și rugby tag în zona Bârlad,Vaslui,Tanacu, Vlahuță, Iana ,Tutova și competiții la Zorleni și Vetrișoaia;
– s-a reînființat un campionat școlar județean de tag în mediul rural cu 14 echipe participante și trei etape desfășurate, finanțarea fiind asigurată printr-un proiect depus la C.J. Vaslui în valoare de 14.110 lei;
– selecționatele locale de minirugby au participat la 6 turnee de copii regionale la Iași, Gura Humorului, Suceava și la două naționale, la Constanța și București.
– AJR Vaslui a organizat două etape de campionat regional, una la Zorleni și una la Bârlad.
– pe segmentele de tag și minirugby, AJR Vaslui a obținut finanțare de la Consiliul Local Bârlad pe proiectul “Campion în viață, campion pe teren” în valoare de 12800 lei pentru activități de promovare, selecție și organizare festivaluri cu participarea a șase asociații școlare din Municipiul Bârlad.

A.J.R. Vaslui a sprijinit în 2023 și desfășurarea O.N.S.S. și O.G. faza județeană, unde au participat 26 de echipe din județ, iar echipa liceului Al.Vlahuță a obținut locul I pe țară, la fel ca și echipa Școlii “Manolache Costache Epureanu” Bârlad – gimnaziu.

În perioada organizării Zilelor Orașului Bârlad, AJR Vaslui a organizat” Turneul Corturilor” – seniori și oldboys, unde au participat echipe din Iași, Tecuci, Chișinău, Suceava, Focșani și Bârlad.

La sfârșitul anului, s-a repornit și Caravana lui Moș Crăciun pentru a ajuta copiii nevoiași (anul acesta o familie cu 5 copiii din Voinești).

Membrii AJR Vaslui:
– rugby tag : 14 Asociații Sportive Școlare
– minirugby : CSS Bârlad – U8,U10,U12,U14, AS M.Sadoveanu Vaslui – U8,U10, AS Viitorul Zorleni – U12,U14,fete junioare, AS Petru Rares Vetrisoaia – U8,U10,U12, fete junioare

Toată activitatea asociației se bazează pe voluntariat și îi menționăm aici pe Pantaru Valerian, Gambuta Marius, Tufaru Daniel. Ibănescu Florin, Postolache Narcis, Costin Motrea, Ojog Doina, Rotaru Lăcrămioara.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile