Baia Mare câștigă în Ghencea în etapa a 7-a din #LigadeRugby

Derby-ul Grupei 1 dintre CSA Steaua și CSM Știința Baia Mare a deschis etapa a 7-a din Liga Națională de Rugby, un meci care se anunța extrem de disputat între liderul neînvins al competiției și campioana en-titre.După ce la pauză cele două echipe au fost la egalitate, 14-14, în repriza a doua, maramureșenii s-au desprins pentru a se impune cu 52-28.

Partida de pe Ghencea a început în forță, militarii deschizând scorul la prima fază de atac. Jone Marawa culcă balonul în terenul de țintă, după un sprint și o fentă de pasă, după o pasă sărită dată de Vlăduț Popa. Același Popa transformă pentru 7-0. Baia Mare atacă repede, mută jocul în 22-ul advers, pune presiune, iar Steaua se apără făcând multe greșeli, sancționate de arbitrul Vlad Iordăchescu, care dă lovitură de pedeapsă pentru maramureșeni. Mihai Mureșan transformă, 7-3, în minutul 7. Gazdele au șansa de a se desprinde mai mult pe tabelă, însă balonul trimis de Popa dintr-o penalitate trece pe lângă buturi. În replică, Mureșan pune încă trei puncte pe tabelă și strânge scorul, 7-6.
În minutul 26, Steaua are o nouă oportunitate de a marca, însă jucătorii lui Viorel Lucaci fac înainte la o palmă de linia terenului de țintă. Cei care marchează sunt oaspeții, care după minute bune de tatonare în 22-ul stelist, pleacă cu trei puncte, dintr-o nouă penalitate, trasformată de Paul Popoaia, pentru a trece în premieră în această partidă la conducere, 9-7.
Ultimele 10 minute ale primei părți aduc câte o încercare în fiecare tabără. După o acțiune frumoasă pe linia de treisfeturi, balonul circulând de pe o parte a alta a terenului, acțiunea se încheie cu o lovitură de pedeapsă jucată repede la mână de Davit Abashidze, care culcă balonul în terenul de țintă. Popa transformă pentru 14-9. La ultima acțiune înainte de pauză, Mihai Lămboiu pune din cădere balonul la colțul terenului, lângă fanion, pentru un eseu care aduce egalarea. Popoaia ratează transformarea, cele două echipe intrând la egalitate la vestiare.

În debutul reprizei secunde, Steaua a rămas în 14 jucători după eliminarea lui Tudor Butnariu. Băimărenii au profitat repede de superioritatea numerică, Popoaia marcând un eseu pe care tot el l-a transformat, ca apoi să mai pună încă trei puncte pe tabelă dintr-o penalitate. 24-14. Steaua reușește să mai stopeze dominația oaspeților și să strângă din nou scorul, după o acțiune frumoasă, un schimb de pase între Ngoni Chibuwe și Hinckley Vaovasa, ultimul marcând eseu. Popa a transformat pentru 24-21.
Urmează 10 minute de joc în care ambele echipe mai marchează câte un eseu trasformat, pastrând astfel ecartul. Maramureșenii culcă primii balonul în terenul de țintă prin James Scott, Popoaia transformă,31-12, ca apoi Tangimana Fonovai să culce și el balonul după linia de țintă, Popa transformă, 31-28.
Finalul de meci aparține oaspeților care marchează nu mai puțin de trei eseuri, autori Mate Dardzulidedze și Robert Irimescu, ambele transformate de Popoaia, fiindu-le acordat și un eseu de penalizare, după ce steliștii au prăbușit intenționat un mol care avansa. 52-28, scor final, Steaua suferind astfel prima înfrângere din acest sezon competițional.

Al doilea meci din Grupa dintre CS Dinamo și CSU Elbi Cluj nu se va disputa, alb-roșii câștigând la masa verde 5-0, pentru că ardelenii au mulți accidentați în lot și nu pot juca.

Mâine au loc meciurile din Grupa a II-a, RC Grivița UNEFS – CS Năvodari și CSM Galați cu CS Poli Iași.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile