Baia Mare și Dinamo, victorii pe teren propriu în etapa a patra a Play-Off-ului

Primul meci al etapei a patra din Play-Off-ul Ligii Naționale de Rugby, prima a returului, a avut loc pe Arena Zimbrilor, între CSM Știința Baia Mare și CSA Steaua. Disputat pe o ploaie măruntă, meciul a fost lipsit de spectaculozitate, terenul moale și balonul greu, îmbibat de apă, punându-și amprenta asupra calității jocului. Steaua a deschis scorul în minutul 7, primele puncte fiind aduse de Ratu Taniela Marawunavasawasa dintr-o lovitură de pedeapsă, 3-0. Maramureșenii au forțat egalarea și au mutat jocul minute bune în 22-ul stelist. Au avut șansa de a se apropia de terenul de țintă printr-un mol de margine foarte bine organizat, însă roș-albaștrii s-au apărat bine, după care Mate Dardulidze îl vede foarte bine pe Mihai Lămboiu care este scos însă în afara terenului, la câțiva centimetri înainte de a culca balonul în terenul de țintă. Până la finalul primei părți ambele echipe au șanse de a puncta, însă acțiunile lor se opresc în apărarea adversă sau balonul este pierdut în urma greșelilor individuale de mânuire a balonului. La ultima acțiune, cu Baia Mare în atac, Ratu Taniela primește un cartonaș galben pentru un placaj periculos, urmând ca gazdele să înceapă în avantaj repriza a doua, scorul pauzei fiind 3-0 pentru CSA Steaua.

La reluarea jocului, maramureșenii pun repede primele lor trei puncte pe tabelă, prin lovitura de pedeapsă transformată de Tu-te Grant, 3-3. Băimărenii sunt cei care au în continuare ofensiva și după un pressing de câteva minute în 22-ul stelist, după un mol de margine, balonul ajunge la Sione Fakaosilea care plonjează în terenul de țintă, aducându-și pentru prima dată echipa în avantaj în această partidă. Tu-te Grant transformă pentru 10-3, în minutul 54. Un minut mai târziu, Steaua rămâne iarași în 14 jucători după eliminarea lui Vaovasa, însă are șansa să reducă din diferență, dar Ratu Taniela ratează dintr-o poziție favorabilă. 10 minute mai târziu, același jucător vede cartonașul roșu după un placaj la Adrian Apostol, Steaua urmând să evolueze pentru câteva minute în 13 jucători. Raportul de forțe se mai echilibrează după ce și Jason Tomane vede cartonașul galben, Baia Mare rămânând în 14 jucători. Militarii atacă, forțând marcarea de puncte, ceea ce se și întâmplă, în minutul 74, când Robert Neagu reușește un eseu la colț, 10-8, Vlăduț Popa ratând transformarea. La ultima acțiune a meciului, Steaua are șansa de a obține victoria, însă lovitura de pedeapsă trimisă de Popa nu trece printre buturi, oaspeții trebuind să se mulțumească cu bonusul defensiv.

A treia victorie consecutivă pentru Dinamo
În cea de-a doua partidă, pe Stadionul Florea Dumitrache, CS Dinamo a întâlnit pe SCM USV Timișoara. Și acest meci, la fel ca cel de la Baia Mare, s-a desfășurat pe o ploaie măruntă. Gazdele au deschis scorul în minutul 9 printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Tudor Boldor, 3-0. Bănățenii forțează marcarea primelor puncte și mută jocul în 22-ul dinamovist, însă nu pot trece de apărarea bună a adversarilor care îl opresc întâi pe Gabriel Rupanu și apoi pe Eugen Căpățînă, ambii aproape de a marca eseu. Efortul lor este răplătit câteva minute mai târziu, când reușesc egalarea, 3-3, în urma unei lovituri de pedeapsă transformată de Rupanu. Scorul rămâne nemodificat până la finalul primei părți, când Boldor își aduce din nou echipa în avantaj, cu o nouă lovitură de pedeapsă, 6-3.

La reluarea jocului, acesta are șansa să mărească ecartul însă ratează lovitura de pedeapsă, ca patru minute mai târziu să puncteze însă, din același procedeu, 9-3. Timișoara este mai prezentă în joc și pune presiune minute în șir pe apărarea gazdelor, însă pătrunderea puternicului pilier Mihai Lazăr e oprită de zidul dinamovist, ca după alte câteva puncte de fixare, Florin Vlaicu să trimită un balon  lung de urmărire, prea lung însă, pentru a fi ajuns de unul dintre coechipieri. În minutul 59, Vlaicu reduce diferența, punctând dintr-o penalitate, 9-6 însă un minut mai târziu, Marian Ispir reușește un dropgol, după ce recuperează un balon în urma unui șut a lui Tiqe Iliesa, 12-6. Dinamo mărește ecartul după ce Florian Ciocoiu cu un pick and go pe lângă grămadă, culcă balonul în terenul de țintă, 17-6. Oaspeții nu renunță la luptă, atacă și își determină adversarii să greșească, Alex Mitu primind cartonaș galben pentru greșeli repetate. Deși în inferioritate numerică, Dinamo punctează din nou, prin Jondre Williams, care transformă de la distanță, o lovitură de pedeapsă, 20-6, acesta având posibilitatea de a mări diferența, însă ultima penalitate a partidei nu prinde spațiul buturilor. Dinamo se impune cu 20-6,

Play-Off-ul Ligii Naționale de Rugby se va relua pe 1 octombrie, cu partidele CSM Știința Baia Mare – CS Dinamo și CSA Steaua – SCM USV Timișoara.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile