Bakkies Botha a fost suspendat noua saptamani pentru lovire

Bakkies Botha

Sud-africanul a fost citat de o comisie care a analizat primul meci din Tri Nations si a fost suspendat timp de noua saptamani. Botha l-a lovit cu capul pe Jimmy Cowan, mijlocasul la gramada al All Blacks, in prima repriza.

„Regret sincer acest incident. Mi-am dezamagit echipa, tara si familia si am provocat o injustitie tricoului Springboks si valorilor pe care le promoveaza. Ii cer scuze lui Jimmy Cowan si publicului din Noua Zeelanda pentru ce s-a intamplat. Rugby-ul este un sport de contact dar trebuie jucat cu limita si respectand regulamentul. Regret fapta, dar voi folosi aceasta perioada departe de joc intr-un mod pozitiv si ma voi intoarce cu atitudinea corecta”, a declarat Botha dupa pronuntarea deciziei.

Botha este considerat unul dintre cei mai duri jucatori de rugby din lume si nu este la prima abatere disciplinara.

In 2002, in primul meci test pentru Africa de Sud, Botha a primit un cartonas galben. In 2004 el a fost acuzat de atac la nivelul ochilor si de faptul ca l-ar fi muscat pe talonerul australian Brendan Cannon. Botha a primit o suspendare de opt saptamani.

Jucatorul de linia a doua a primit o suspendare de trei saptamani si in Super 14, dupa ce l-a lovit pe flankerul Phil Waugh.
O suspendare cu scandal a primit Botha si in urma meciului contra Leilor Britanici de anul trecut, cand a intrat periculos la pilierul Adam Jones. Atunci. Toti colegii sai din nationala, au purtat la urmatorul meci o banderola cu mesajul “Justice 4” (aluzie la numarul 4 cu care joaca de obicei Botha), fiind nemultumiti de suspendarea primita.
Anul acesta, tot in Super 14, a primit o suspendare pentru placaj periculos.

Botha, care are 68 de selectii pentru Springboks, va lipsi pana pe 4 septembrie. Sambata el a primit si un cartonas galben pentru o alta infractiune.

Foto: captura youtube.com

VIDEO: Bakkies Botha il loveste cu capul pe Jimmy Cowan

VIDEO: Botha il scoate din joc pe Adam Jones in 2009

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile