În ciuda vremurilor dificile pe care le trăim din cauza pandemiei de coronavirus, Federația Română de Rugby prin Departamentele Regionale de Dezvoltare continuă activitatea de promovare a rugbyului și de sprijinire a comunitățiilor care doresc să aducă în mijlocul lor sportul cu balonul oval. Astfel, ieri, 15 februarie, la Breaza (județul Prahova), a avut loc o întâlnire intre Florin Bonea, director regional de dezvoltare Muntenia Nord, Marius Vișan, directorul clubului CSO Tricolorul Breaza și viceprimarul localității, Emanuel Necula.
Tema discuției a reprezentat-o posibilitatea înființării unor echipe de copii pentru practicarea rugbyului, însă momentan, având în vedere situația actuală, forma non-contact. De asemenea, s-a discutat despre valorile pe care rugbyul le promovează și rolul lui educativ și social în vederea formării noilor generații.
„A fost o întâlnire care m-a bucurat foarte mult, o discuție cu un tânăr prahovean reprezentant al Federației Române de Rugby, plin de energie, cu idei în care și eu ca persoană, mă regăsesc. Se dorește dezvoltarea cât mai mare la nivel național a rugby-ului, un lucru foarte bun, pentru că avem o tradiție. Eu, ca și direcție, am acest obiectiv pentru copiii comunității noastre, de a oferi o gamă cât mai larga de opțiuni sportive. Doresc redeschiderea secției de șah și înființarea secției de atletism, iar după întâlnirea aceasta, o să demarez discuțiile și în Comitetul Director, după care o să punem și în practică să vedem cum stăm la capitolul rugby și atracția copiilor pentru acest sport. Mi-ar face mare plăcere să putem pleca și pe un astfel de proiect, pentru că rugby-ul, în afară de duritatea percepută de mulți, o percepție greșită, pentru că alte sporturi sunt mult mai dure, rugby-ul înseamă educație și respect.”, a declarat Marius Vișan, președintele clubului CSO Tricolorul Breaza.
„Obiectivul este de a avea cât mai multe echipe de rugby în județul Prahova și automat un număr cât mai mare de practicanți, iar cu ajutorul AJR PRAHOVA să dezvoltăm un cadru sigur și corect de creștere a interesului pentru jocul cu balonul oval. Începutul este greu și sunt conștient de acest lucru, de aceea am gândit ca și strategie atragerea elevilor, fete și băieți, cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani prin practicarea de rugby non-contact în special rugby touch, dată fiind și situația sanitară actuală. Apoi, următorul pas ar fi ca de la categoria de peste 12 ani, să punem accent pe rugby în 7, acesta fiind și sport olimpic.”, a spus Florin Bonea, director regional de dezvoltare Muntenia Nord.
Acțiunile de promovare a rugbyului vor continua în județul Prahova și în zilele următoare.