CE U19: Romania joaca finala mica cu Olanda

Romania U19-Georgia U19.

Romania – Georgia 8-24
Echipa noastra a inceput excelent partida prin 3 puncte inscrise de Mazare, din lovitura de pedeapsa, in minutul 4.
Stejareii au continuat sa presteze un joc bun si au marcat o incercare colectiva, in minutul 14, dupa ce cu un minut inainte georgienii ramasesera in 14, dupa cartonasul galben primit de Tetrashvili.

Mazare a ratat transformarea, iar georgienii au revenit prin lovitura de pedeapsa transformata din 22 de Nikolava.

Finalul primei reprize a apartinut rugbystilor nostri, care insa nu s-au putut detasa pe tabela de marcaj, dupa ce Mazare a irosit doua penalitati, una de pe dreapta, una de pe stanga. La pauza, 8-3 pentru Romania.

Repriza secunda a inceput prost pentru noi, rugbystii romani fiind surprinsi de o lovitura de pedeapsa executata rapid de gruzii, in urma careia mingea a ajuns la aripa Gogolashvili, care a egalat la 8. Nikolava a transformat si i-a adus pe adversari in avantaj.

Din nefericire, Murgoci a fost apoi eliminat pentru 10 minute, iar georgienii au profitat din plin, marcand inca doua eseuri, prin Mamirashvili si Sharikadze. De fiecare data fundasul Nikolava a fost precis la but, asa ca scorul a luat proportii, pana la 24-8 in favoarea Georgiei.

GS Georgia – Romania S1

Belgia – Spania 7-7 (2-4)

Belgia si Spania au oferit o disputa foarte frumoasa pe stadionul Ghencea, in semifinala turneului 5-8 de la Campionatul European U19.

Echilibrul jocului a fost evident pe parcursul meciului. Primii au marcat spaniolii, care au deschis scorul in minutul 31, prin eseul pilierului Dallery, care a fost transformat de Inigo Balbin.

In partea a doua a jocului, belgienii au reusit sa egaleze tot datorita unui eseu, marcat in minutul 55 de Piron, urmat de transformarea lui Tixhon.

Dupa 7-7, departajarea s-a facut in urma executarii loviturilor la but, unde mai precisi au fost ibericii, care au castigat cu 4-2.

GS Belgium vs Spain S4

Portugalia – Elvetia 71-7

Lusitanii au fost net superiori elvetienilor, administrandu-le un sever 71-7, dupa ce la pauza tabela indica 33-0.
Partida a insemnat un singur sens, spre butul helvet.

Punctele portughezilor au fost marcate prin cele 11 eseuri, semnate de Almeida 5, Mendes, Lima 2, Pereira, Cabaco si Villax.
Figueiredo a transformat de sase ori, Jose Lima si Freire cate odata, pentru ca Portugalia sa ajunga la suma totala de 71 de puncte.

Eseul de onoare pentru elvetieni a fost reusit de Carrel, iar fundasul Aymon a transformat.

Astfel, pentru locurile 5-6 vor evolua Portugalia si Spania, in timp ce pentru locurile 7-8 se vor intalni Belgia si Elvetia.

GS Portugal- Switzerland S3

Rusia – Olanda 45-8

Rusia a obtinut o victorie facila in semifinale, contra Olandei, dupa un joc in care si-a demonstrat din plin superioritatea.

Dupa un inceput bun, rusii au adunat puncte gratie unui joc rapid, pe linia de treisferturi, in care au combinat schemele de atac.

Uvertura Godlyuk a asigurat superioritatea unui 6-0 pe tabela inca din minutul 12, dupa doua lovituri de pedeapsa.

Batavii au marcat si ei prin De Miranda, tot din penalitate, insa rusii au revenit cu eseul lui Zhivatov. Drogolul fundasului Golov a venit la timp pentru echipa rusa, care astfel s-a distantat decisiv.

Eseul din finalul primei reprize, marcat de acelasi Zhivatov si transformat de acelasi Godlyuk, a fixat tabela pauzei la 21-3, spulberand astfel orice dubii in privinta finalistei.

In repriza secunda, rusii au mai inscris alte eseuri prin Pshenyschnik, Belenkov 2 si Sozonov. Transformarile au fost asigurate de Godlyuk si Golov, iar pentru olandezi a culcat balonul in terenul de tinta Shenhav.

Scor final 45-8 in favoarea Rusiei, care va juca sambata finala impotriva Georgiei. Romania va disputa finala mica, in fata Olandei.

GS Netherlands – Russia S2
GALERIE FOTO

Romania U19-Georgia U19

Olanda U19-Rusia U19

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile