Centru Olimpic de Pregatire la Barlad

COSR

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a aprobat, in sedinta din 14.01.2011, infiintarea unui Centru Olimpic de Pregatire a Juniorilor pentru Rugby in 7, in orasul Barlad. Acesta va avea ca scop pregatirea sportivilor in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

COSR a aprobat o structura formata din 20 de sportivi, un antrenor principal, un antrenor secund si un cadru medical.

Selectia pentru CNOPJ va fi facuta la toate cluburile de juniori. De asemenea, Directorii Regionali de Dezvoltare vor cauta tineri cu profil somatic, motric si mental potrivite pentru jucatorul modern de rugby in 7. Vizati sunt elevii de clasa a VIII-a care trebuie sa intre la liceu  si de asemenea elevii de clasa a VIII-a care practica rugby tag.

Selectia va fi facuta pana la sfarsitul acestui an scolar.

“In acest centru vor urma sa se pregateasca cei mai buni juniori din tara, astfel incat Romania sa poata participa la Jocurile Olimpice din 2016 cu o echipa al carui schelet sa fie alcatuit din sportivii de la CNOPJ. Este un proiect foarte important pentru noi si tin sa multumim public COSR pentru sprijin”, a declarat Secretarul General al FRR, Florinel Matei.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile