Chester Williams :”Forta pachetului de inaintare si Catalin Fercu sunt atuurile Romaniei”

Chester Williams :”Forta pachetului de inaintare si Catalin Fercu sunt atuurile Romaniei”.

Campion mondial cu Africa de Sud in 1995, Chester Williams (45 ani) s-a aflat sambata in tribunele Stadionului “Arcul de Triumf” pentru a asista la finalele din Cupa Regelui.

Fost antrenor la Dinamo si la Timisoara Saracens, echipa din Banat incepandu-si practic ascensiunea in rugbyul romanesc cu venirea lui pe banca tehnica, acesta a vorbit pentru site-ul “frr.ro” despre Cupa Mondiala si prezenta Romaniei acolo. “Romania face parte dintr-o grupa puternica si cred ca cele mai mari sanse de a castiga le are in fata Canadei. Cu Italia va fi greu, s-a dovedit ca este o echipa care a progresat mult, cred ca va depinde si de forma pe care o vor avea cele doua echipe in momentul meciului. Faptul ca intalnirea cu Franta e la inceput poate fi un avantaj pentru Romania pentru ca se stie ca francezii intra mai greu in competitie si cred ca putem vedea un meci frumos, deschis. Cu Irlanda va fi greu, pana la urma in ultimii doi ani este echipa cea mai in forma din Europa”.

Chester a vorbit si despre ceea ce considera ca sunt punctele forte ale Stejarilor. “Romania are o gramada puternica ce poate face fata oricarei echipe si in plus, are un mare avantaj pe treisferturi, Catalin Fercu. Am vazut ultimele meciuri ale echipei, se vede un progres mare la nivelul apararii, la viteza de regrupare si venirea in sprijinul purtatorului de balon”.

In ce priveste viitoarea campioana mondiala, sud-africanul considera ca cinci echipe ar putea sa ridice trofeul. “Africa de Sud, Noua Zeelanda, Australia, Anglia si Franta. Da, Franta pentru ca acesta este stilul lor, chiar daca intre turnee nu au meciuri foarte bune, reusesc sa se mobilizeze perfect la Cupa Mondiala. Eu zic sa nu-i subestimam pe francezi”.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile