Cifrele etapei-Etapa victoriilor cu bonus ofensiv

Cifrele etapei-Etapa victoriilor cu bonus ofensiv

Etapa a sasea din cadrul SuperLigii CEC Bank a fost cea mai prolifica in privinta numarului de eseuri marcate, de la inceputul editiei 2017-2018, inregistrandu-se un numar de 28 de incercari, astfel ca toate cele trei echipe invingatoare in acesta runda, CSM Bucuresti, Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens si-au trecut in cont bonusul ofensiv.

Desi a avut un parcurs bun de la inceputul campionatului, Dinamo Bucuresti nu a putut mentine ritmul si in derbyul Capitalei impotriva celor de la CSM Bucuresti, tigrii avand o perioada de joc fara greseala in care s-au desprins la scorul de 53-15. Pe final, alb-rosii au revenit cu trei incercari marcate in mai putin de zece minute insa a fost prea tarziu si elevii lui Eugen Apjok au luat bonusul ofensiv aflandu-se in acest moment pe pozitia secunda a clasamentului.

Pe Arena Zimbrilor, cel putin in prima repriza, Stiinta Baia Mare a oferit un adevarat spectacol cu ocazia implinirii celor 40 de ani de existenta, maramuresenii marcand Politehnicii Iasi opt eseuri, serie continuata si in repriza secunda, cu doua reusite. A fost un succes important pentru zimbrii care au nevoie de puncte in lupta stransa la varful clasamentului competitiei pentru accederea in semifinale.

Nici la Cluj-Napoca , campionii en-titre nu au reusit sa-si etaleze jocul din sezoanele precedente, spre luada lor studentii ardeleni dand o replica pe masura, cu trei minute inainte de final, ecartul fiind de numai sase puncte in favoarea banatenilor. In cele din urma valoarea lotului echipei de pe malurile Begai si-a spus cuvantul, iar Timisoara Saracens si-a trecut in cont prima victorie cu bonus ofensiv din aceasta editie de campionat.

A fost o etapa cu multe incercari, inaintarea fiind mai productiva in comparatie cu liniile dinapoi, la acest bilant aducandu-si un aport important si Razvan Ailenei  autorul primului hat-trick al sezonului 2017-2018. Singura echipa care nu a reusit vreo finalizare in terenul de tinta advers a fost Politehnica Iasi, in timp ce in partida de pe stadionul Florea Dumitrache s-au consemnat 12 eseuri, sapte in contul CSM-ului, cinci pentru Dinamo.

Cel mai eficient marcator de puncte al acestei runde a fost Darren Baron, uvertura tigrilor concretizand in total opt tentative de tinta, in timp ce  colegul sau, Hinckley Vaovasa a batut de doua ori defensiva buldogilor si este liderul marcatorilor de eseuri, pentru jocul sau primind si titlul de “Jucatorul etapei”.

Pe teren s-au aflat un numar de 37 de jucatori straini care au marcat jumatate din numarul incercarilor din aceasta etapa precum si un total de 90 de puncte, alaturi de numele amintite mai sus remarcandu-se Jone Nasalo care s-a aflat la a patra etapa consecutiv cand si-a trecut numele pe lista marcatorilor de eseuri.

Statistica Etapei a VI- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 3
-1 victorie a gazdelor, 2 victorii ale oaspetilor
-3 puncte bonus defensiv( CSM Bucuresti, Stiinta Baia Mare, Timisoara Saracens)
Numar de eseuri: 28
-16 in prima repriza, 12 in repriza secunda
-16 de partea gazdelor, 12 de partea oaspetilor
-17 cu aportul inaintarii, 11 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-3, Taloneri-3, Linia a doua-2, Flankeri-6, Inchizatori-3,Mijlocasi la gramada-2,Mijlocasi la deschidere-0,Centri-1,Aripi-6,Fundasi-2)
-Cea mai productiva echipa: Stiinta Baia Mare-10 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: Stiinta Baia Mare-niciun eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate: Razvan Ailenei(Stiinta Baia Mare)-3 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Darren Baron(CSM Bucuresti)-18(6tr,2lp)
Titlul de “Jucatorul  Meciului”: Hinckley Vaovasa(CSM Bucuresti), Alexandru Bucur(Stiinta Baia Mare), Valentin Poparlan(Timisoara Saracens)
Titlul de “Jucatorul Etapei”: Hinckley Vaovasa(CSM Bucuresti)
Cartonase galbene: 7
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 37( Bilant general: 14 eseuri, 90 de puncte)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile