Cifrele etapei – Trei victorii ale oaspetilor in etapa a VIII-a din SuperLiga CEC Bank

Toate cele trei partide programate in etapa a VIII-a, prima din returul sezonului regulat al SuperLigii CEC Bank, au revenit oaspetilor, Stiinta Baia Mare si CSM Bucuresti obtinand bonusul ofensiv in timp ce Steaua Bucuresti s-a impus pe terenul eternilor rivali, Dinamo Bucuresti si continua sa se mentina in fruntea clasamentului.

Desi a dat o replica curajoasa, Politehnica Iasi nu a putut obtine vreun punct din partida cu CSM Bucuresti, singurul eseu al studentilor venind tarziu cand soarta jocului fusese deja pecetluita. Pentru CSM Bucuresti cele cinci puncte se pot dovedi importante in economia clasamentului final al sezonului regulat, din nou pentru tigri o evolutie apreciata avand-o capitanul Adrian Ion, desemnat jucatorul meciului.

Dupa infrangerea suferita pe stadionul Ghencea, Stiinta Baia Mare a legat a treia victorie consecutiva, succese obligatorii pentru zimbri daca vor sa tina pasul cu celelalte echipe implicate in lupta pentru un loc in semifinale. Trupa lui George Sava a fost de neoprit si a marcat 11 eseuri fiind cea mai ofensiva echipa a etapei, Razvan Ailenei si Sean Morrell trecandu-si in cont cate un hat-trick.

Derbyul Dinamo Bucuresti-Steaua Bucuresti a fost unul extrem de disputant cu alb-rosii avand avantaj pana in minutul 78 prin punctele marcate de Tudorel Bratu, dar miltarii au gestionat mai bine finalul de partida si au intors rezultatul. Practic, Steaua Bucuresti ramane singura echipa neinvisa in acest sezon al SuperLigii CEC Bank de acum pentru elevii lui Dan Dumbrava miza reprezentand-o asigurarea unei semifinale pe propriul teren.

A fost o etapa in care s-au marcat 22 de eseuri, zimbrul Razvan Ailenei cu cele trei reusite de la Cluj-Napoca, trecand in fruntea clasamentului marcatorilor la acest capitol cu opt reusite din doua hatrick-uri si o dubla. Cum niciun jucator nu s-a remarcat in mod deosebit din fata butului si in pr,ivinta punctelor marcate tot Razvan Ailenei, respectiv Sean Morrell au fost semnatarii celor mai multe puncte.

Siviu Suciu, Adrian Ion si Bogdan Doroftei au fost  cei trei desemnati ca fiind “Jucatorul meciului” dintre acestia stelistul merita cu prisosinta si titlul de “Jucatorul etapei”. Bogdan Doroftei s-a mai aflat in acesta ipostaza si in editia trecuta, jucatorul din linia a doua fiind una dintre promisiunile SuperLigii CEC Bank.

Dintre jucatorii straini pe teren s-au aflat un numar de 35, care au marcat 8 eseuri  si un total de 55 de puncte, prin jocul prestart remarcandu-se cei doi adversari din eternul  derby, Dinamo-Steaua, Paula Kata si Eseria Vueti.

Statistica Etapei a VIII- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 3
-3 victorii ale oaspetilor
-2 puncte bonus ofensiv(Stiinta Baia Mare, CSM Bucuresti)
Numar de eseuri: 22
-10 in prima repriza, 12 in repriza secunda
-3 de partea gazdelor, 19 de partea oaspetilor
-13 cu aportul inaintarii, 8 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare (Pilieri-0, Taloneri-0, Linia a doua-2, Flankeri-3, Inchizatori-8,Mijlocasi la gramada-1,Mijlocasi la deschidere-0,Centri-3,Aripi-2,Fundasi-2)
-Cea mai productiva echipa: Stiinta Baia Mare-11 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: Steaua Bucuresti – niciun eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate: Razvan Ailenei (Stiinta Baia Mare) si Sean Morrell Stiinta Baia Mare)-cate 3 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Razvan Ailenei (Stiinta Baia Mare) si Sean Morrell (Stiinta Baia Mare)-15(3e)
Titlul de “Jucatorul  Meciului”: Bogdan Doroftei (Steaua Bucuresti), Silviu Suciu (Stiinta Baia Mare), Adrian Ion (CSM Bucuresti)
Titlul de “Jucatorul Etapei”: Bogdan Doroftei (Steaua Bucuresti)
Cartonase galbene: 8
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 35 ( Bilant general: 8 eseuri, 55 de puncte)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile