Jucatorii straini sunt in scadere in SuperLiga CEC Bank fata de sezoanele precedente

S-a incheiat turul sezonului regulat al editiei 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank, partide in care, ca si in anii anteriori la spectacolul din teren o contributie aparte si-au adus-o jucatorii straini, unii dintre acestia fiind posibili continuatori ai ascensiunii in lotul Stejarilor a unor nume precum Johannes Van Heeden, Jack Umaga, Stephen Shennan, Paula Kinikinilau sau Jack Cobden.

Fara a lua in calcul pe jucatorii aflati in situatia celor enumerati mai sus, care deja sunt eligibili si evolueaza pentru Stejari, in turul sezonului regulat s-au aflat pe teren 56 de jucatori straini un numar in scadere fata de editiile precedente cand totalul acestora numara 70 (in 2015) sau 72 (in 2016-2017), apropiata de statistica sezonului 2014 cand la echipele din primul esalon valoric erau legitimati 54 de jucatori din alte tari.

In schimb, in comparatie cu editiile precedente o trasatura comuna o reprezinta provenienta acestor jucatori. Majoritatea sunt originari din Tonga, nationala pe care Stejarii o vor intalni intr-o partida test in luna noiembrie a acestui an, 18 la numar. Asa cum se intampla si in anterioarele trei sezoane, echipa cu cei mai multi tongani, cinci, fiind Dinamo Bucuresti, dar cu siguranta cel care a iesit in evidenta a fost William Helu, aripa timisorenilor, autor a patru eseuri.

Amintind de eseuri, jucatorii straini si-au adus contributia decisiva la marcarea a 57 de incercari, procentaj de 43% din totalul celor consemnate, iar liderul clasamentului finalizatorilor in terenul de tinta este Hinckley Vaovasa ( 6 eseuri) de la CSM Bucuresti, cel care alaturi de componentul echipei Timisoarei Saracens, Manumua Tevita, au fost singurii recompensati cu titlul de “Jucatorul etapei”.

In privinta punctelor marcate acestea au fost in numar de 399, topul primilor trei jucatori straini avand urmatoarea componenta: Taniela Maravunawaswasa, de la Stiinta Baia Mare (51 puncte), Darren Baron, uvertura celor de la CSM Bucuresti (44 puncte) si din nou Hinckley Vaovasa (35 puncte), acesta aflat la prima editie de campionat in SuperLiga CEC Bank.

Dintre jucatorii straini aflati la primul sezon in SuperLiga CEC Bank s-au mai remarcat Jone Nasalo (Stiinta Baia Mare), autor a patru incercari, talonerul dinamovistilor, georgianul Merab Matkava, respectiv conationalii acestuia din echipa tigrilor, Lasha Azaladze si Omar Balishvili.

Iata si o scurta statistica a jucatorilor straini din SuperLiga CEC Bank:
-Numarul total al jucatorilor straini: 56 (in medie intr-o etapa pe teren s-au aflat 36)
-Eseuri marcate: 57
-Puncte marcate: 399
-Titlul de “Jucatorul meciului”: Taniela Maravunawasawasa si Sosefo Sakalia-de 2 ori, Manumua Tevita, Hinckley Vaovasa si Stefano Hunt-cate o data
-Titlul de “Jucatorul etapei”: Manumua Tevita(Etapa 2) si Hinckley Vaovasa(Etapa 6)
-Tara de provenienta:Tonga-18; Africa de Sud-12; ; Fiji-8; Georgia-6; Australia, Noua Zeelanda-3; Scotia, Anglia, Samoa, Serbia, Zimbabwe, Moldova-cate 1.
-Repartitia pe posturi:Pilieri-5, Taloneri-6, Linia a doua-6, Linia a treia-9, Mijlocasi la gramada-4, Mijlocasi la deschidere-4, Centri-12, Aripi-5, Fundasi-5
-Repartitia pe echipe: Timisoara Saracens-11, Stiinta Baia Mare, CSM Bucuresti, Dinamo Bucuresti-cate 10, Politehnica Iasi-7, Steaua Bucuresti-5, Universitatea Cluj-3.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile