Clermont tinuta in sah de Bordeaux

Clermont tinuta in sah de Bordeaux.

Etapa a cincea a campionatului francez de rugby, Top 14, a fost una presarata de rezultate surprinzatoare, dar si de meciuri foarte spectaculoase.

Castres (foto: rugbyrama.fr) a deschis cu o victorie muncita impotriva lui Oyonnax, 35-26. Seron, Grosso, Dupont si un eseu de penalitate au umplut tabela gazdelor, in timp ce Oyonnax a avut realizari ofensive prin Tawalo si Maurouard. Aripa Tawalo a marcat doua eseuri, primul chiar la faza care a decurs dupa lovitura de incepere. Robinson, pentru oaspeti, amarcat din dropgol. Jocul respectiv a fost urmarit si de cei doi internationali romani legitimati la combatante, Mihaita Lazar, dar si Vali Ursache. Ei vor fi coechipieri in tricoul Romaniei, la Cupa Mondiala.

Toulon demonstreaza ca si-a intrat in rol, chiar si cu garnitura secunda. Vicecampionii s-au impus de justete in fata celor de la La Rochelle, cu scorul de 45-24. Tuisova de doua ori, Smith, S. Armitage si Betan, au marcat eseuri pentru gazde. La Rochelle a culcat balonul in terenul de tinta prin Kaulashvili si Herry. Ambele formatii au beneficiat de cate un eseu de penalizare.

Victorie si pentru Racing Metro, 23-14 cu Grenoble. Oaspetii au marcat primul eseu, prin Battle,dupa care replica pariziana nu s-a lasat prea mult asteptata. Incercarile semnatede Rockocko si Chaveau, au decis soarta punctelor puse in joc. Wisniewski a modificat tabela, in minutul 3, printr-un dropgol in favoarea vizitatorilor.

Montpellier a aplicat o corectie usturatoare celor de la Stade Francais, 44-20. Trei jucatori, O’Connor, Nagusa si Willemse, au marcat cate doua eseuri. Campionii au incercat sa tina ritmul cu eseul lui Bosman, dar si o incercare de penalitate, ambele venite insa mult prea tarziu.

Liderul Clermont a fost tinuta in sah pe teren propriu, de ambitioasa Bordeaux. Scorul final al intalnirii a fost egal, 26-26. Bordeaux a inceput tare, cu doua eseuri in primele sase minute, marcate de Tauleigne si Serin. A mai fost, tot in prima repriza, incercarea lui Ducuinq, astfel ca oaspetii aveau, la pauza, 20-9. In partea secunda, Clermont a revenit si a egalat dupa eseurile lui Rougerie si Abendanon, venite la doar patru minute distanta unul de celalalt.

Brive s-a impus pe teren propriu, 18-12 cu Agen, victoria amfitrionilor conturandu-se in jurul eseurilor reusite de Mignardi si Ugalde. In ultimul joc, Pau a produs surpriza, trecand cu 9-6 de Toulouse, intr-un joc in care nu am asistat la incercari. Argentinianul Fernandez a marcat din dropgol, pentru Pau, iar la pauza echipa locala a condus cu 3-0.

In aceasta runda s-au acordat doua bonusuri ofensive (Toulon si Montpellier) si un bonus defensiv(Toulouse).

Clasament:

Clermont17 puncte
Montpellier14
Toulouse13
RacingMetro 12
Grenoble 10
Toulon 10
Castres 10
Brive 9
Pau 8
Bordeaux 7
Oyonnax 5
La Rochelle 5
Stade Francais 4
Agen 4

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile