Clujul a învins pe Tomitanii și termină pe locul 5 în SuperLiga 2021

Universitatea Cluj a câștigat meciul de clasament cu ACS Tomitanii 36-24 (20-7) și a terminat pe locul 5 ediția 2021 a SuperLigii Naționale de Rugby. Ardelenii și-au luat astfel revanșa în fața constănțenilor după ce sezonul trecut, tot în meciul de clasament pentru locurile 5-6 au fost învinși acasă.

Partida de pe terenul Iuliu Hațieganu din Cluj a început sub semnul echilibrului, fiecare echipă încercând să își surprindă adversara și să se instaleze în terenul de 22 al acesteia. În minutul 10, Clujul a deschis scorul printr-o penalitate transformată de Ovidiu Melniciuc, 3-0. Cinci minute mai târziu, Alexandru Harasim pune și el încă trei puncte pe tabelă dintr-o lovitură de pedeapsă, astfel gazdele se desprind la 6-0.
În replică, Tomitanii mută jocul în 22 clujean și după minute bune de pressing, reușesc un eseu prin Cieran Anderson, transformat de Tommaso Pozzobon, astfel că în minutul 18 oaspeții preiau conducerea, 7-6. În minutul 24, constănțenii rămân în 14 jucători după ce Andrei Cabason vede cartonaș galben. Profitând de avantajul numeric, Clujul forțează și își trece în cont un prim eseu, autor Cristian Murgoci, transformat de Harasim, astfel că preia din nou conducerea, 13-7. Chiar înainte de final, ardelenii își consolidează avantajul oprintr-un nou eseu, marcat de Dragoș Vasile, transformat de Harasim, 20-7

În partea secundă, Clujul începe în forță, iar Murgoci, desemnat de altfel și Jucătorul Meciului, își trece în cont a doua reușită personală. Harasim transformă pentru 27-7. Tomitanii nu renunță la luptă și atacurile lor incisive purtate pe o linie de treisferturi extrem de rapidă, aduce un nou eseu, reușit de același Cieran, 27-12. Oaspeții pun presiune pe apărarea adversă în încercarea de a marca un nou eseu, însă ardelenii se apără foarte bine, mai mult, ei sunt cei care marchează, Ovidiu Melniciuc rotunjind scorul la 30-7 printr-un dropgol.

Elevii lui Cristian Săuan măresc ecartul în minutul 62 când Harasim punctează dintr-o nouă penalitate, 33-12. Un minut mai târziu, echipa gazdă rămâne și ea în 14 jucători după ce Florin Marin vede cartonașul galben. Imediat constănțenii reușesc să se apropie periculos de buturile adverse și aripa Paul Slater este de neoprit în drumul spre terenul de țintă, 33-17.
Pe finalul meciului, ambele echipe reușesc să puncteze, Clujul prin dropgolul lui Melniciuc, 36-17, iar Tomitanii prin eseul lui Slater, și el autorul unei duble în acest meci, transformat de Pocovnicu, scorul final fiind de 36-24.

Universitatea Cluj termină la fel ca în 2019 pe locul 5 în ierarhia SuperLigii, în timp ce Tomitanii ocupă locul 6, însă este de remarcat proiectul care a demarat la echipă în urmă cu doar două luni și se întinde pe o perioadă de cinci ani.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile