Clujul și Tomitanii luptă pentru locul 5 al SuperLigii

Sâmbătă, 16 octombrie, pe Stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu, de la ora 11:00, Universitatea Cluj și ACS Tomitanii vor juca pentru locurile 5-6 ale ediției 2021 a SuperLigii Naționale de Rugby.

Învinse în barajele de calificare în semifinalele SuperLigii, cele două echipe se întâlnesc în reeditarea meciului de clasament din sezonul trecut, atunci impunându-se, la Cluj, constănțenii cu 29-23. Pe locul 5 la finalul sezonului regulat, Universitatea Cluj a pierdut în meciul de baraj în fața SCM Timișoara cu 66-0, în timp ce Tomitanii, locul 6, ultimul din clasament, au cedat cu Dinamo, 63-17.

În actuala ediție a competiției, ardelenii au câștigat ambele întâlniri cu constănțenii, 45-27 pe teren propriu și 28-21 în deplasare. Deși s-au confruntat în ultima parte a sezonului cu numeroase probleme de lot din cauza accidentărilor, dar și financiare, Clujul a reușit de fiecare dată să dea o replică curajoasă adversarelor din careul de ași. De aceea meciul se anunță interesant, cu atât mai  mult cu cât ardelenii au o revanșă de luat în fața Tomitanilor din sezonul trecut, mai mult, vor forța încheierea sezonului în apropierea podiumului, așa cum au făcut în sezonul 2019, când au învins la București, pe Dinamo, cu 22-17 pentru a termina pe locul 5.

Claudiu Curcă, U Cluj: „Trebuie să abordăm partida foarte încrezători în șansele noastre și în unitatea grupului. O să fie un meci greu având în vedere achizițiile pe care le-au făcut Tomitanii pe ultima sută de metri. Noi vom juca ca de fiecare data cu ambiție, cu sufletul, mai ales că jucăm în fața propriilor suporteri și a familiilor noastre”

 

De cealaltă parte, Tomitanii nu au reușit nicio victorie, singurul punct bonus obținut fiind în ultimul meci al sezonului regulat, în urma rezultatului chiar din meciul cu U Cluj, 28-21. În cazul echipei de la malul mării lucrurile au stat diferit, dacă în prima parte a sezonului au avut numeroase probleme financiare, neînscriindu-se nici în Cupa României, la reluarea competiției, în august, au prezentat o echipă cu mulți jucători noi, majoritatea fiind internaționali cu experiență.

Florian Ciocoiu, Tomitanii: „Ne dorim o victorie și sperăm să facem un meci bun pentru că nu vrem să terminăm pe ultimul loc. Avem o echipă bună, cu mult potențial, cu jucători cu experiență internațională care vor avea un cuvânt important de spus. A fost un sezon diferit pentru noi, cu o prima parte în care nu am reușit foarte multe lucruri, după care, pe fondul transferurilor făcute și al jucătorilor străini, experimentați, care s-au alăturat lotului, care ne ajută și pe noi, cei mai tineri, să progresăm, am început să avem momente mult mai bune de joc. Este destul de greu să legi o echipă în două luni, însă sper ca pe măsură ce jucăm tot mai mult împreună să reușim să avem și rezultate bune și când spun asta, mă refer la victorii. Este un proiect frumos aici, la Tomitanii și sper să se vadă acest lucru. La început a fost greu pentru că s-a schimbat toată echipa, a fost un nou început pentru toți, am rămas undeva la șase jucători din câți eram la vechea echipă, dar așa cum am spus, cred în acest proiect și în faptul că avem puterea, și trebuie să arătăm asta, să obținem și acea victorie mult așteptată.”

 

SuperLiga, 16 octombrie
Meci clasament locurile 5-6
ora 11:00, Terenul Iuliu Hațieganu
Universitatea Cluj – ACS Tomitanii
Arbitri: Mădălin Gârbău, Dragoș Preda, Teodor Buzatu, Nr.4 Călin Cojocnean
CCOB: Tudor Prună

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile