CONFERINȚĂ DE PRESĂ | FINALA CUPEI ROMÂNIEI

Vineri, 1 aprilie, la București, în sala de conferințe a Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf, a avut loc conferința de presă ce prefațează finala Cupei României dintre CSM Știința Baia Mare și SCM-USAMVB Timișoara, programată pe 2 aprilie, ora 12:00.

La conferință au participat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, Ovidiu Cojocaru și Eugen Apjok, căpitanul, respectiv antrenorul echipei CSM Știința Baia Mare și Vlad Neculau și Valentin Calafeteanu, căpitanul, respectiv antrenorul SCM-USAMVB Timișoara.

Declarațiile celor prezenți:

Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby: „Finalul de an a fost unul greu din punct de vedere rugbystic, din cauza pandemiei și a impactului său direct. CSM Baia Mare nu a putut juca atunci finala, știm cu toții care a fost situația, însă important e că mâine se vor întâlni două echipe puternice, ceea ce garantează un spectacol rugbystic, așa cum suntem deja obișnuiți.”

Vlad Neculau, căpitan SCM-USAMVB Timișoara: „Suntem entuziasmați, motivați, hotărâți să facem un meci bun și să câștigăm. Cred că va câștiga echipa care va face cele mai puține greșeli.”

Valentin Calafeteanu, antrenor SCM-USAMVB Timișoara : „Mâine se pune în joc primul trofeu din acest an, pe care și-l doresc ambele echipe. Indiferent cine va fi câștigătoarea, important e că rugbyul românesc va avea de câștigat. Pentru noi e inedit să disputăm finala chiar la început de sezon, am încercat în acest presezon să ne organizăm niște meciuri de pregătire, însa fără succes. Nu avem scuze pentru mâine, trebuie să oferim maxim, fiecare dintre noi știe ce înseamnă o astfel de partidă. Va fi un meci dificil, dar și inedit, pentru că din punct de vedere al periodizării, anul trecut ne-am pregătit opt săptămâni, acum 12 săptămâni, am mare încredere în băieți, știu că doar la asta s-au gândit. În ce privește meciul de mâine și cine va câștiga, cheia e adaptarea, cum s-a dovedit în vremuri recente.”

Ovidiu Cojocaru, căpitan CSM Știința Baia Mare: „Ne-am pregătit intens, sperăm ca anul acesta să aducem acasă Cupa României, să păstrăm pentru încă un sezon trofeul. Nu pot spune că am avea ceva în plus față de Timișoara,cred că mâine va câștiga echipa mai decisă și mai dornică.”

Eugen Apjok, antrenor CSM Știința Baia Mare: „Din motive deja binecunoscute, acest meci nu s-a putut disputa la data programată, la sfârșitului anului trecut. Asteptăm această finală de atunci, ne vom bucura de ea și sperăm să ne bucuram și de victorie. Nu e prima dată când începem un sezon nou cu o finală, am mai avut un precedent asemănător, dacă îmi amintesc eu corect, atunci evenimentul nu s-a disputat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, terenul înghețat la Cluj, o finală de Cupa României, între CSM București și Timișoara Saracens. E diferit să începi sezonul cu o finală, îți trebuie meciuri ca să îți intrii în formă, vor fi erori care peste 2 luni, după mai multe jocuri, mai mult ca sigur că vor fi eliminate. Cu siguranță va fi un meci disputat, vom vedea pe cine avantajează mai mult această amânare a lui.”

Finala Cupei României dintre dintre CSM Știința Baia Mare și SCM-USAMVB Timișoarava avea loc sâmbătă, 2 aprilie, ora 12:00, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf și va fi transmisă în direct de TVR 1. Bilete pentru această partidă sunt disponibile pe www.bilete.ro.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile