CSA Steaua s-a calificat în finala Cupei României

CSA Steaua a câștigat cea de-a doua semifinală a Cupei României, impunându-se pe teren propriu, în fața echipei CSM Știința Baia Mare cu 27-20 (18-13). Militarii urcă astfel în finala competiției, unde vor întâlni pe actuala deținătoare a trofeului, SCM USV Timișoara.

Meciul, disputat pe Stadionul Ghencea Central, a debutat în forță cu eseu chiar în primele minute. La prima incursiune în 22-ul băimărean, Steaua deschide scorul printr-o încercare frumoasă reușită de aripa Jone Marawa, care a recepționat un balon de urmărire trimis perfect printre doi maramureșeni de Rawaqa Maravunawasawasa. 5-0, după ce balonul șutat de Maravunawasawasa din transformare a lovit bara. Oaspeții ies imediat la atac și două minute mai târziu reușesc și ei un eseu prin fundașul Paul Popoaia. Vlăduț Bocăneț a pătruns spectaculos rezistând la placajele mai multor adversari și i-a pasat lui Popoaia apărut la suport, acesta accelerând până în terenul de țintă, încercare transformată tot de el, 7-5 pentru Baia Mare.

Steaua are șansa să preia conducerea, însă Maravunawasawasa ratează o lovitură pedeapsă, de la distanță mare, aproape de centrul terenului. În minutul 14, acesta fructifică în puncte o nouă lovitură, central din fața buturilor și scorul devine 8-7 pentru gazde. Urmează un joc de uzură, în care lupta pentru balon se dă la centrul terenului. În următoarele 10 minute fiecare echipă mai pune trei puncte pe tabelă din lovituri de pedeapsă, întâi Steaua prin Maravunawasawasa, 11-7, apoi Baia Mare prin Popoaia, 11-10. După ce zimbrii reduc ecartul, Steaua declanșează o nouă acțiune de atac, Florin Surugiu scoate la Maravunawasawasa, acesta îi pasează lui Robert Neagu care pătrunde în eseu, transformat de Maravunawasawasa, 18-10 pentru gazde Înainte de intrarea la vestiare, Popoaia, mai strânge scorul, printr-o nouă penalitate, 18-13.

Steaua revine în forță de la vestiare și imediat după reluarea jocului, modifică din nou tabela, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Maravunawasawasa, 21-13. Maramureșenii mută jocul în 22-ul militar, determinând-și adversarii să greșească, astfel Vasile Balan este eliminat temporar. Zimbrii continuă să forțeze marcarea eseului, iar numeroasele greșeli în atac ale gazdelor sunt sancționate de arbitrul întâlnirii Radu Petrescu un un eseu de penalizare. Oaspeții se apropie la doar un punct, 21-20, mai mult, au o dublă superioritate numerică pe teren, după ce și Alexandru Savin este eliminat pentru prăbușirea intenționată a molului. Elevii lui Ștefan Acsinte reușesc însă să strângă foarte bine rândurile, chiar și marchează, prin Daniel Plail care transformă o lovitură de pedeapsă, 24-20. Aripa maramureșeană, Mahlo Kefentse vede și el cartonașul galben pentru neeliberarea jucătorului placat.

Jucătorii pregătiți de Eugen Apjok domină ultimele 10 minute ale partidei, construind atac după pentru a întoarce rezultatul. În minutul 70, au o lovitură de pedeapsă, însă balonul șutat de Mihai Mureșan lovește butul drept, iar scorul rămâne nemodificat. Deși până la final se mai apropie de câteva ori periculos de terenul de țintă stelist, zimbrii nu mai au putere să depășească apărarea militară. Mai mult, gazdele sunt cele care închid scorul, Plai transformând perpendicular pe buturi o lovitură de pedeapsă, 27-20.

CSA Steaua se califică astfel în finala Cupei României, unde va juca cu SCM USV Timișoara. Finala este programată pentru 11 decembrie, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile