CSM Baia Mare își va apăra titlul de campioană națională a SuperLigii

CSM Știința Baia a reușit o nouă calificare în finala SuperLigii după ce a învins astăzi, în semifinalele competiției pe CS Dinamo, cu 32-15 (17-10). Campioni en-titre, maramureșenii își vor apăra titlul, în fața echipei CSA Steaua, care a trecut în cea de-a doua semifinală de SCM Timișoara, cu 22-18. Ultima dată când cele două și-au disputat titlul național a fost în 2018, când zimbrii s-au impus cu 24-22.

Meciul de pe Arena Zimbrilor a început cu Baia Mare în ofensivă, în minutul 3, oaspeții punând primele puncte pe tabelă prin eseul lui Florian Roșu, netransformat însă, 5-0. Dinamo face presiune și mută jocul în terenul maramureșenilor, având șansa să reducă diferența, însă Williams Jondre ratează trei lovituri de pedeapsă în mai puțin de 5 minute. Pressingul alb-roșilor se concretizează în minutul 15 când aleg să joace în margine o nouă lovitură de pedeapsă. Aceștia bat marginea foarte bine, balonul circulă repede pe linia de treisfeturi și ajunge la Marius Simionescu care găsește breșa în apărarea zimbrilor și culcă balonul în terenul de țintă. Jondre transformă, iar oaspeții trec în avantaj, 7-5.

În minutul 25 Dinamo rămâne în 14 jucători, după ce Alexandru Mitu vede cartonaș galben pentru greșeli repetate. Baia Mare speculează perfect momentul și imediat reușește eseul, în urma unei tușe, molul de margine rulează bine, iar Ovidiu Cojocaru culcă balonul în terenul de țintă, pentru a-și aduce echipa la conducere, 10-7. Tot zimbrii sunt cei care pun presiune și forțează o nouă încercare profitând de superioritatea numerică, însă Dinamo se apără foate bine, mai mult, pun puncte pe tabelă și reușesc egalarea, Jondre transformând de la jumătatea terenului o nouă lovitură de pedeapsă, 10-10. Înaintea de finalul primei părți maramureșenii mai marchează o dată, după o tușă la 5 metri de terenul de țintă se formează molul rulant, iar Cojocaru culcă balonul în terenul de țintă și Kisting transformă pentru 17-10, scorul pauzei.

Partea secundă începe cu Baia Mare pe atac, zimbrii oprindu-se în terenul de țintă după o pătrundere spectaculoasă a lui Jason Tomane, eseu transformat de Kisting, 24-10. Oaspeții nu renunță la luptă și strâng scorul prin eseul lui Johan Van Heerden, însă Jondre ratează transformarea, 25-15. Minute bune jocul se duce la mijlocul terenului, fiecare echipă încercând să câștige teren și să înainteze spre 22-ul adversarilor. În minutul 64, Kisting consolidează avantajul gazdelor, printr-o nouă lovitură de pedeapsă, 27-15.

Dinamo încearcă să puncteze însă acțiunile alb-roșilor se opresc în apărarea bună a zimbrilor. De altfel, aceștia sunt cei care reușesc să puncteze din nou, prin Alexandru Alexe, 32-15. Pâna la final ambele echipe încearcă să mai marcheze puncte, însă Dinamo nu a mai arătat forța din prima parte, iar Baia Mare a fost aproape de două ori de a ajunge în terenul de țintă advers, prin Mihai Lămboiu, care nu a reușit să recepționeze bine balonul și Alexandru Bucur, a cărui eseu a fost anulat de către arbitrul Radu Petrescu. Astfel, scorul final rămâne 32-15, Baia Mare urcă în finală, iar Dinamo va juca pentru medaliile de bronz.

Finalele SuperLigii vor avea loc sâmbătă, 16 octombrie, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, finala mică de la ora 12:00, iar finala mare de la ora 17:30, ambele în direct pe TVR 1.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile