CSM Constanța, la un pas de a furniza marea surpriză a rundei a patra, calificări semifinale #LigadeRugby

Etapa a patra, calificări semifinale a Ligii Naționale de Rugby, a programat patru partide, în Grupele A și B, în timp ce meciurile din ultima grupă au fost decise la masa verde. În această rundă, Constanța a fost la un pas de a furniza surpriza și de a se impune pe terenul echipei Steaua, militarii reușind să restabilească egalitatea în ultimul minut de joc, în timp ce Știința Petroșani continuă seria neagră, pierzând pe teren propriu în fața Politehnicii Iași.

În Grupa A, campioana en-titre, CSM Știința Baia Mare a primit vizita celor de la RC Bârlad. Meciul a fost dominat de zimbrii, 14-0, raportul eseurilor, care au marcat prima încercare încă din minutul 2, oaspeții încercând să stea aproape, punctând dintr-o penalitate, 7-3. De altfel toate punctele Bârladului au fost marcate în prima repriză, toate din lovituri de pedeapsă, în timp ce maramureșenii au reușit 6 eseuri în prima parte și opt în cea secundă pentru a se impune la final cu 90-9.
Au marcat pentru Baia Mare: Alexandru Harasim – 9 transformări și un eseu, Mihai Lămboiu – 2 eseuri și o transformare, Revazi Dugladze – 2 eseuri, Darin Onț – 2 eseuri, Sandro Zubashvili, Levani Papidze, Mihai Dico, Silviu Grădinaru, Alexandru Țiglă – un eseu fiecare, Nikau McGregor – 2 eseuri, Luca Nichitean – o transformare, respectiv Eduard Crăescu – 3 lovituri de pedeapsă pentru Bârlad
Jucătorul meciului: Alexandru Harasim

În cel de-al doilea meci al grupei, la Petroșani, Știința a întâlnit pe CS Politehnica Iași. Oaspeții au dominat meciul în totalitate, deschizând scorul și aflându-se permanent la conducere, 17-0, în minutul 15. Gazdele au marcat ceea ce avea să fie singurul lor eseu, transformat, în minutul 18, 17-7. În partea secundă, ieșenii au mai reușit încă trei eseuri, impunându-se la final cu 50-7.
Au marcat pentru Petroșani: Andrei Eduard Manea – eseu, Răzvan Barbu – o transformare, respectiv Narcis Holbocianu – 2 eseuri, Alexandru Vaman – 2 eseuri, Florin Neagu, Roman Cangea, Alexandru Matveev, Dumitru Husdup – câte un eseu fiecare, Sergiu Michiduță – 5 transformări
Jucătorul meciului: Alexandru Vaman

În Grupa B, CSM Constanța a fost la un pas de furniza marea surpriză și de a câștiga în Ghencea, militarii, fără opt jucători de bază aflați în lotul de Cupă Mondială, reușind însă să puncteze la ultima fază a meciului pentru a încheia la egalitate, 29-29. Începutul de meci a fost echilibrat, cu ambele echipe atacând și forțând punerea primelor puncte pe tabelă. În minutul 15, Constanța a deschis scorul cu o lovitură de pedeapsă de la distanță mare, peste 50 de metri, transformată de Muntianu. Steaua contabilizează la rândul ei câteva acțiuni periculoase, însă nu reușește să treacă de apărarea adversă. Oaspeții dublează punctele, în minutul 30, Muntianu transformând o nouă penalitate, 6-0. În ultimul minut al primei reprize Steaua rămâne în 14 jucători după ce Butnariu vede cartonașul galben după un placaj la nivelul gâtului. De asemenea, placajul lui este taxat și cu o lovitură de pedeapsă, Muntianu adăugând încă 3 puncte din lovitura de pedeapsă, 9-0. La ultima acțiune a primei părți Steaua marchează după un mol de margine, Ilincuță concretizând efortul înaintării. Plai ratează transformarea și scorul pauzei, 9-5 pentru Constanța.

Steaua a început în forță repriza secundă marcând un eseu și preluând conducere, 12-9. Constanța rămâne însă în joc și după o acțiune frumoasă pe treisfeturi, marchează un eseu prin Cristian Bumbac, Muntianu transformă pentru a-și aduce echipa din nou la conducere, 16-12, minutul 53. Militarii răspund însă repede, cu un nou eseu, reușit de Neagu, 17-16, Muntianu interceptează o pasă,  face o cursă spectaculosă și culcă balonul în terenul de țintă, tot el transformând 23-17, minutul 65. Acesta mărește ecartul, dintr-o nouă penalitate, 26-17. Pe final de meci Steaua pune presiune și marchează, strângând scorul, 26-22. Meciul se termină cu Steaua evoluând în 14 jucători după eliminarea lui Ionuț Dumitru în urma unui placaj înalt. Muntianu pune balonul jos și transformă lovitura de pedeapsă, 29-22, în minutul 79. La ultima acțiune a meciului și CSM Constanța rămâne în 14 după eliminarea lui Mihai Popa. Militarii închid meciul cu o ultimă încercare după o tușă, Ilincuță îl deschide bine pe Ionuț Tudor care marchează eseu, Vlăduț Popa marchează pentru a egala, 29-29, final de meci.
Au marcat pentru Steaua: Emanuel Ilincuța, Chibuwe Stone, Robert Neagu, Ratu Taniela Maravunawasawa, Ionuț Tudor – un eseu fiecare, Daniel Plai – o transformare, Vlăduț Popa – o transformare, respectiv Marian Muntianu – eseu, 2 transformări, 5 lovituri de pedeapsă, Cristian Bumbac – eseu, pentru Constanța.
Jucătorul meciului: Eseria Vueti

În a doua partidă a grupei, CSU ELBI Cluj a jucat cu CSM Galați. Primele 20 de minute au fost echilibrate, oaspeții reușind să reziste atacurilor ardelenilor. Aceștia deschid însă scorul în minutul 23 și până la finalul primei părți mai pun încă trei eseuri pe tabelă, 26-0, scorul pauzei. Cluj continuă să marcheze eseu după eseu și în repriza a doua, Galațiul reușind să puncteze eseul de onoare în superioritate numerică după eliminarea căpitanul gazdelor, Toma Mîrzac, 64-7 scor final, 10-1 raportul eseurilor.
Au marcat pentru Cluj Toma Mîrzac – 6 transformări, Teodor Ursu – 3 eseuri, Paul Herman – 2 eseuri, Ionuț Mazăre – un eseu, Daniels Ronaldo – un eseu, Eldar Pataraia – eseu, Alex Smarandache un eseu, un eseu de penalizare, respectiv Alex Ungureanu – eseu, Sergiu Vicol – transformare pentru Galați
Jucătorul meciului: Teodor Ursu

În Grupa C, ambele meciuri s-au decis la masa verde. Astfel CS Dinamo-CS Năvodari și SCM USV Timisoara-RC Grivița, au fost omologate cu rezultatul de 5-0 și punct bonus ofensiv în favoarea echipelor CS Dinamo, respectiv SCM USV Timișoara, CS Năvodari și RC Grivița fiind în imposibilitatea de a se prezenta din lipsă de efectiv.

FOTO: #RugbyTonyVaio

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile