CSM Galați este în fruntea Diviziei Naționale de Seniori, deși a pierdut pe teren propriu

Două victorii ale gazdelor, respectiv două ale oaspeților s-au înregistrat în etapa a 5-a din Divizia Națională de Seniori, în care, din cauza numărului inegal de partide disputate de fiecare echipă în parte, CSM Galați a trecut pe prima poziție a clasamentului, deși a fost învinsă.

CSM Galați – CS Năvădari a fost una dintre cele mai spectaculoase partide ale acestei etape. Gălățenii au condus la pauză cu 21-10, echipa de la malul mării, însă, a revenit în partea secundă și a trecut în avantaj. Balanța a înclinat apoi iarăși de partea celor de la CSM Galați pentru ca în ultimul minut Cristian Văcaru să decidă în mod dramatic soarta partidei. CS Năvodari s-a impus astfel cu rezultatul de 28-27.

Au marcat pentru CSM Galați: Cristian Spătărescu (eseu), Alexandru Ungureanu (2 eseuri) și Ionuț Niacșu (3 transformări și 2 lovituri de pedeapsă), respectiv Adrian Paraleste (eseu), Mădălin Mihalache (eseu), Mihai Comanici (eseu), Cristian Văcaru (2 transformări, 2 lovituri de pedeapsă, un dropgol) pentru CS Năvodari.

RC Grivița a dat o replică foarte bună campionilor en-titre, Știința Petroșani, astfel că rezultatul înregistrat la pauză, 9-3 a fost în concordanță cu cele văzute pe teren. În partea secundă au intrat, însă, parcă alte echipe pe teren, Știința Petroșani și-a impus jocul și prin cele patru eseuri marcate s-a impus cu rezultatul de 31-12, o victorie cu punct bonus ofensiv.

Au marcat pentru RC Grivița: Ștefan Pătrașcu (3 lovituri de pedeapsă și un dropgol) , respectiv Mădălin Baraulea (eseu), Constantin Ivanciu (eseu), Alexandru Stuparu (eseu), Răzvan Barbu (eseu, 4 transformări și o lovitură de pedeapsă) pentru Știința Petroșani.

CSM Suceava a câștigat mult mai greu decât era de așteptat în fața celor de la CSU Alba Iulia. Deși sucevenii au început mai bine de-a lungul primei reprize s-au văzut conduși la un moment dat, pentru ca la cabine să intre cu un avantaj minim, 19-17. După pauză CSM Suceava a mai marcat două eseuri, fără replică din partea vizitatorilor și astfel cu rezultatul de 31-17 și-a acontat și punctul bonus ofensiv.

Au marcat pentru CSM Suceava: Alin – Răzvan Elisei, Andrei Manole și Vasilică Ivanov – câte un eseu Lucian Preuțescu (2 eseuri), Sabin -Ioan Crețu (3 transformări),  respectiv Adrian Socaciu, Sorin Cerceș și Andrei Opriș – câte un eseu fiecare, Călin Cristian Curta – o transformare pentru CSU Alba Iulia.

Cea mai categorică victorie din acestă etapă a obținut-o RC Gura Humorului, 33-5, în partida disputată pe teren propiru cu CSU Arad. Oaspeții au rezistat doar o repriză, la pauză fiind 7-0, apoi RC Gura Humorului a mai marcat patru eseuri, suficiente pentru a-și trece în cont și bonusul ofensiv.

Au marcat pentru RC Gura Humorului: Andrei Bogdan Petrișor,  Bogdan Formagiu, Ciprian Cernescu, Alexandru Vaman – un eseu fiecare, Alin Conache (eseu și 4 transformări), respectiv Ștefan Postolachi (eseu) pentru CSU Arad.

FOTO: CSM Galați Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile