Declan Kidney a fost demis de pe banca tehnica a Irlandei

Declan Kidney.
Declan Kidney.

Federatia Irlandeza de Rugby a anuntat ca, desi contractul pe care-l avea cu antrenorul Declan Kidney urma sa expire pe 30 iunie, acesta a fost demis din aceasta functie cu efect imediat.

Declan Kideny s-a afirmat ca technician la Munster, alaturi de “armata rosie” castigand de doua ori Heineken Cup si o data Liga Celtica, inainte de a fi numit antrenor principal al nationalei Irlandei in 2008.

Ca technician al Irlandei a reusit sa cucereasca in 2009 Marele Slem si Tripla Coroana in Six Nations, iar la Cupa Mondiala din 2011 i-a condus pe “verzi” pana in faza sferturilor de finala.

Pentru succesul din 2009, atunci cand Irlanda a cucerit Marele Slem dupa o asteptare de 61 de ani, Declan Kidney a fost recompesat cu titlul IRB International Coach of the Year.

Rezultatele slabe din actuala editie a Six Nations, in care Irlanda a terminat doar a cincea, au condus la demiterea sa, pana la numirea unui antrenor principal, interimatul va fi asigurat de Les Kiss care va fi asistat de Gert Smal si Anthony Foley.

Foto: www.planetrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile