Doar Halfpenny a reusit sa-I intreaca pe Vlaicu la numarul punctelor marcate

Rugby Romania.
Rugby Romania.

Anul 2013 se apropie de sfarsit, moment in care se poate trage o concluzie a celor intamplate, moment potrivit  pentru a alcatui un bilant al celor intamplate pe terenul incadrat de buturi.

Stejarii au reusit in 2013 un procentaj al succeselor de 81%, cel mai bun de la introducerea in 1995 a profesionismului in Rugby Union.

La succesele Stejarilor din acest an un rol important l-a avut Florin Vlaicu, care a reusit sa acumuleze 164 de puncte marcand un eseu, 40 de lovituri de pedeapsa si 17 transformari.

La nivel mondial, luand in calcul partidele test disputate in 2013, Florin Vlaicu a fost devansat doar de galezul Leigh Halfpenny, cel care, gratie selectiilor pentru penele de strut, dar si pentru Leii Britanici, a contabilizat un total de 173 de puncte, marcand un eseu, 44 de penalitatisi 18 transformari.

In urma lui Leigh Halfpenny si a lui Florin Vlaicu se claseaza japonezul Ayumu Goromaru cu 161 de puncte, 3 eseuri, 22 de penalitatisi 40 de transformari.

Cu cele 14 succese, All Blacks au facut istorie in 2013, fiind prima natiune din era profesionista care incheie un an calendaristic cu procentaj de 100% in privinta victoriilor, acest aspect fiind intarit de faptul ca inchizatorul Kieran Read a fost desemnat jucatorul anului in timp ce Ben Smith a marcat cele mai multe incercari, 11 la numar.

Alaturi de Noua Zeelanda alte 12 echipe au terminat anul avand doar succese, o parte din ele cu doar doua-trei dispute la activ, o mentiune speciala insa pentru Moldova care a castigat toate cele cinci partide jucate si pentru Cipru, care din 2008 pana in prezent a adunat 21 de victorii consecutive.

Imbucurator este faptul ca Rugby Union a cunoscut o crestere a popularitatii in 2013, astfel daca anul trecut 107 natiuni au disputat partide test, in acest an numarul acestora a crescut la 121.

In 2013 Tara Galior s-a incununat pentru a doua oara consecutiv campioana a emisferei de nord, castigand poate cea mai echilibrata editie a Six Nations din istorie, in timp ce Noua Zeelanda cu succese pe linie a cucerit trofeul destinat campioanei emisferei de sud, Leii Britanici scriind si ei istorie dupa ce au castigat turneul din Australia, primul din 1997 cand s-au impus in Africa de Sud.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile