Două brigăzi de arbitri din România vor oficia în Rugby Europe Championship

Anul acesta începe cu vești bune și pentru oficialii de meci din România. Astfel, în cea mai importantă competiție internațională organizată de forul european, Rugby Europe Championship, România are două brigăzi delegate pentru faza grupelor.

Rugby Europe Championship se desfășoară începând din acest sezon într-un format nou, cele opt echipe participante fiind împărțite în două grupe. Arbitrii români vor oficia în Grupa opusă Stejarilor, adică în Grupa A, unde se află Georgia, Țările de Jos, Spania și Germania.

În prima etapă, la partida Georgia – Germania de la Tbilisi, la centru a fost desemnat Cristian Șerban, care va fi ajutat la margini de Radu Petrescu și Nicolae Frățilă. În runda a treia, ultima din faza grupelor, pe 18 februarie,  întâlnirea dintre Germania și Țările de Jos de la Neckarsulm, arbitru va fi Alexandru Ionescu, ajutat de Robert Diaconescu și Vlad Iordăchescu.

„Ne bucurăm că începem anul în forță cu cele două delegări în cea mai importantă competiție la nivel de seniori organizată de Rugby Europe. Este încă o confirmare a valorii arbitrajului românesc și sper ca exemplu lor să fie luat de cât mai mulți arbitri tineri, care să le calce pe urme. Sunt convins că prestația lor din cele două meciuri va fi foarte bună și că vor fi delegați și la partidele din fazele eliminatorii ale competiției.”, a declarat George Bărgăunaș, președintele Comisiei Centrale de Arbitri.

 

România, care face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia, va debuta în Rugby Europe Championship pe 4 februarie, la București, într-un meci cu Polonia.

 

FOTO: Dragoș PĂȘCĂNEANU

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile