Două noi date pentru campaniile de donare organizate de FRR

Anul 2022 a început în forță cu o donare de sânge organizată de Federația Română de Rugby și Centrul de Transfuzie Sanguină București pe 14 ianuarie. Campaniile de donare vor continua în acest an, cu încă două acțiuni, programate pe 16 mai și 17 octombrie, respectându-se regula celor 70 de zile care trebuie să fie între donări.

Acțiunea de donare va avea loc la sediul Federației Române de Rugby, de pe Bd Mărăști nr. 18-20, lângă Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

„În ciuda acestor vremuri dificile pe care le trăim, ne-am dorit mult să menținem tradiția donărilor de sânge organizate de Federație și Centrul de Transfuzie Sanguină București. Știm că efortul celor care doresc să doneze este mult mai mare acum din cauza restricțiilor și a măsurilor sanitare însă dorim să îi asigurăm că procesul de donare este organizat cu responsabilitate, fiind respectate toate normele de siguranță . Criza de sânge din spitale continuă să fie o problemă acută, de aceea gestul acesta de a dona sânge este extrem de important și vital de multe ori pentru cei aflați în așteptare.”, a declarat doctorul Alin Popescu, medic coordonator al FRR.

 

Datele campaniei de donare în 2022:
luni, 16 mai
luni, 17 octombrie

 

Pentru a deveni donator de sânge trebuie să îndepliniți următoarele condiţii:
-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
– greutate peste 50Kg
– puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
– tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
– să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
– femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
– sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile