Emil Pirtoc: Stagiul arbitrilor a fost unul reusit

Emil Pirtoc.

Stagiul montan al arbitrilor s-a incheiat duminica, dupa trei zile de munca in care toti cei prezenti si-au adus aportul la buna desfasurare a acestuia prin implicarea la parcurgerea temelor propuse.

„Au fost prezentate teme interesante atat din punct de vedere teoretic, dar si imagini menite sa lamureasca diferite momente de joc. Cred ca cel mai important lucru a fost interactivitatea celor prezenti, mai interesati ca niciodata sa contribuie la buna desfasurare dar mai ales la insusirea temelor aduse in discutie pe rand de Vali Toma, Vlad Iordachescu, Radu Petrescu, Dudu Florian si Vasile Ghioc, intervenind de fiecare data acolo unde era cazul. Scopul declarat a fost acela de a incerca pe cat posibil sa avem la sfarsit pareri comune despre modul in care se vor arbitra cele mai fierbinti faze de joc, toleranta zero in ce priveste antijocul, incercarea in limitele posibile de a mari secventele de joc, venind astfel in sprijinul declarat de a contribui la prelungirea timpului efectiv de joc si de ce nu la creerea unui rugby spectacol, asta binenteles cu concursul actorilor principali nimeni altii decat jucatori”, a declarat presedintele CCA, Emil Pirtoc.

Au fost avansati unii arbitri in categori superioare,s-a decernat titlul de cel mai bun arbitru in 2011, sau arondat arbitrii tineri de perspectiva in grija mai experimentatilor lor colegi fortand oarecum si in acelasi timp responsabilizand ambele entitati.

La stagiu a participat si directorul de dezvoltare al FRR, Bogdan Cantor, care a avut o interventie in special legata responsabilii zonali in tentativa de contribui la o competitie de un nivel tehnic si disciplinar mai bun.

„Au fost trei zile utile, care ne dau speranta pentru sezon bun, fara mari probleme dar pentru asta este nevoie de concursul tuturor celor implicat in competitii.
Doresc sa multumesc conducerii FRR pentru conditiile excelente de pregatire asigurate, dar si arbitrlor prezenti care au avut un comportament mai mult decat decent cu o implicare totala in reusita acestui stagiu”, a incheiat Pirtoc.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile