Etapa a treia a aparținut oaspeților care s-au impus în trei din cele 5 partide din Liga Națională de Rugby

Astăzi s-au disputat patru din meciurile etapei a treia din Liga Națională de Rugby, în două dintre acestea impunându-se oaspeții și în două partide, gazdele.

În Grupa A, campioana DNS, CS Știința Petroșani a trecut pe teren propriu de CSU Alba Iulia cu 76-14 (52-7). Un meci în care oaspeții au încercat să reziste cât mai mult în fața unei echipei gazde care a reușit astăzi nu mai puțin de 12 eseuri: Andrei Barbu – 3, Ciprian Straja – 2, Andi Cristian Radu – 2, Randall Morrison – 1, Raul Cristian Vîlceanu -1, Andrei Pășălan -1 , Răzvan Berbece – 2 eseuri și 2 transformări și Radu Andrei Ionuț-1 transformare și Cristian Zamfir- 5 transformări. Pentru echipa din Alba Iulia au marcat Sorin Cerceș și Alberto Florea câte un eseu fiecare, Florin Tandea și Alexandru Vasile  – câte o transformare.

Tot în această grupă, dar într-un meci disputat în devans, RC Gura Humorului a învins pe CSM Suceava cu 22-11. Prima repriză a fost una echilibrată, scorul fiind deschis abia în minutul 11, printr-o penalitate transformată de Ciprian Nichitean,ca apoi, până la pauză, gazdele să reușească două eseuri prin Claudiu Cuciureanu și Gabriel Bivol ultimul transformat de Nichitean, 15-0. În partea secundă, oaspeții au punctat din două penalități transformate de Sabin Crețu, 15-6. Căpitanul humorenilor, desemnat și jucătorul meciului, Cuciureanu, a reușit un nou eseu, transformat de Mihai Dărăban, 22-6. Profitând de avantajul a doi jucători în plus pe teren, după eliminarea lui Ciprian Hostiuc și Andrei Petrișor, Suceava a reușit să marcheze în ultimele minute de joc un eseu prin Robert Cuzeac.

Mâine, în partida care va încheia această etapă, Universitatea Cluj va întâlni pe campioana en-titre, CSM Știința Baia Mare, de la ora 15:00, în direct pe TVR3.

În Grupa B, etapa a treia a aparținut în totalitate oaspeților, care s-au impus în toate cele trei partide.

La Năvodari, vicecampioana SuperLigii, CSA Steaua București s-a impus categoric în fața vicecampioanei DNS, CS Năvodari cu 97-3 (54-3). Un meci fără istoric, în care militarii au marcat 8 eseuri în prima repriză, 7 transformate și 8 eseuri în cea de-a doua, 3 transformate, în timp ce oaspeții care au fost de câteva ori aproape de a marcat un eseu, au punctat doar dintr-o penalitate transformată de Laurențiu Pocovnicu. Robert Neagu și Tudor Butnariu- câte 4 eseuri fiecare, Cosmin Iliuță – 2 eseuri și Sorin Pândichi, Eseria Vueti, Matthew Tweddle, Dragoș Ser – câte un eseu fiecare, Lama Sioeli – un eseu și o transformare și Daniel Plai – 10 transformări au fost marcatori din tabăra bucureștenilor.

Una dintre primele surprize ale etapei s-a consemnat la Bârlad, unde Politehnica Iași s-a impus într-o manieră categorică, 52-7 (19-7). Confruntată cu multe probleme de efectiv, RC Bârlad nu a avut nicio șansă în fața ieșenilor care au dominat partida. Aceștia au deschis scorul în minutul 5 prin eseul reușit de Dragoș Giucă, ca până la pauză să mai culce de trei ori balonul în terenul de țintă, 19-0. Înainte de intrarea la vestiare, gazdele au reușit ceea ce avea să fie singurul eseul al lor în această partidă, prin George Mătasă, transformat de Eduard Crăescu, 19-7. În repriza a doua cei care au punctat au fost doar oaspeții, care au reușit încă 5 eseuri, impunându-se cu 52-7. Au marcat pentru aceștia: Marius Chiriac și Florin Curcan – câte două eseuri fiecare, Dragoș Giușcă, Florin Neagu, Ionuț Platon, Ciprian Dumitru Husdup – câte un eseu fiecare, Alexandru Vaman – 2 transformări și Sergiu Michiduță – 4 transformări.

Cel mai echilibrat meci al zilei, tot cu un rezultat surprinzător, a avut loc la Galați, unde RC Grivița UNEFS București s-a impus cu 27-12 (14-12) în fața echipei locale. Gazdele au început bine partida, în minutul 13 reușind să deschidă scorul prin eseul lui Marian Don Jean, transformat de Cristian Onofrei. Avantajul avea să se mențină doar cinci minute pentru că Răzvan Pașnicu culcă balonul în terenul de țintă, încercare transformată de Ștefan Pătrașcu, 7-7. Echilibrul de pe tabelă se reflectă și pe teren unde ambele echipe încearcă să găsească breșa în apărarea adversă însă fără succes. Gabriel Dănăilă își aduce pentru a doua oară echipa în avantaj, cu o nouă încercare, 12-7, însă bucureștenii revin și ei un nou eseu reușit de Silviu Mircea, transformat de Pătrașcu, ca să intre în avantaj la vestiare, 14-12. În partea a doua cei care modifică tabela sunt grivițenii prin eseul lui Marian Forminte, transformat de Pătrașcu, acesta punctând și din două lovituri de penalitate. 27-12, scor final și Grivița UNEFS se află pe primul loc al Grupei, după trei etape.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile