Etapa a VII-a a Ligii de Rugby Kaufland a aparținut gazdelor

Liga de Rugby Kaufland a programat etapa a VII-a, una care a aparținut în totalitate echipelor gazdă, care s-au impus în toate cele trei partide: CSM Știința Baia Mare, CSA Steaua și SCM USV Timișoara.

Primul meci al rundei s-a disputat pe Arena Zimbrilor la Baia Mare. Dinamo a început foarte bine jocul și după o acțiune frumoasă, rapidă, pe treisferturi balonul trece pe la Ovidiu Neagu, ajunge la Dylan Schwartz care marchează un eseu la colț, 5-0. Maramureșenii dau replica imediat și preiau conducerea după două lovituri de pedeapsă transformate de Mihai Mureșan, 6-5, minutul 25. Oaspeții au două șanse de a trece din nou la conducere, însă balonul șutat de Williams Jondre de la distanță mare, din lovitură de pedeapsă nu prinde spațiul buturilor. De partea cealaltă, chiar înainte de intrarea la vestiare, Alexandru Țiglă pune presiune pe un apărător al dinamoviștilor care greșește la prinderea balonului, băimăreanul recuperează și marchează eseu, iar Mureșan transformă pentru 13-5.

Repriza a doua oferă în primele 20 de minute un joc echilibrat, cu acțiuni în terenul de 22 advers, însă fără a fi concretizate în puncte. În minutul 60,Luka Dvalishvili îl deschide foarte bine pe Mureșan care marchează din dropgol, 16-5. Zece minute mai târziu, Etienne Terblanche este eliminat temporar pentru un placaj întârziat, arbitrul Robert Diaconescu acordând și o lovitură de pedeapsă, transformă de Mureșan, gazdele mărind ecartul 19-5. Dinamo termină meciul în atac și profitând de eliminarea lui Sandro Zubashvili, eliminare definitivă pentru al doilea cartonaș galben, reușește să marcheze un eseu prin Cosmin Manole, transformat de Williams, 19-12, scor final.

Victoria cu bonus ofensiv a Stelei
Steaua a început în forță meciul, cu Ionuț Tudor sprintând în eseu în minutul 4, încercare transformată de Alin Conache, 7-0. Imediat Ștefan Cojocariu are șanse de a pune primele puncte pe tabelă pentru Rapid dintr-o lovitură de pedeapsă, însă distanța este mare și balonul nu prinde spațiul buturilor. În minutul 17, oaspeții rămân în inferioritate numerică după eliminarea temporară a lui Tangimana Fonovai. Militarii profită imediat și după o tușă în 22-ul advers, balonul ajunge la Damian Strătilă care pătrunde până aproape de linia terenului de țintă, îi pasează lui Vasile Balan care marchează eseu, Conache transformă, 14-0. Inițiativa aparține tot gazdelor care măresc ecartul, după o combinație de pase Edoard Carp-William Welch Isaak – Melle Haanstra, ultimul culcă balonul,  Conache transformă pentru 21-0. În minutul 38, după minute bune de pressing, Rapid reușește să pună primele puncte pe tabelă prin eseul marcat de Alexandru Savin,  Marian Ispir transformă, 21-7. Chiar înainte de finalul primei părți, Steaua reface ecartul, după un mol de margine rulat foarte bine, Tudor Butnariu culcă balonul, Conache transformă pentru 28-7, scorul pauzei.
Repriza a doua se reia, însă se oprește timp de 20 de minute din cauza unei furtuni puternice, cu tunete și fulgere. Imediat după reluarea jocului ambele echipe marchează eseu, întâi gazdele prin Andi Radu, transformat de Conache, 35-7, apoi oaspeții prin Florin Surugiu care, după o fentă de pasă, plonjează în eseu, Ispir transformă, 35-14. Cei care au în continuare inițiativă sunt tot rapidiștii care reușesc un nou eseu, prin Adrian Radu, acesta concretizând efortul pachetului de înaintare, Ispir transformă pentru 35-21. În ultimele 10 minute ale jocului, se mai consemnează încă trei eseuri pe tabelă, două ale Stelei, reușite de Ratu Taniela Maravunawasawasa și Emanuel Ilincuța, ambele transformate de Cristian Nedelcu, 49-21 și unul al Rapidului, după o serie de pick and go, balonul ajunge la Andrei Homiuc care marchează o încercare, transformată de Ispir, 49-28, scor final.

Victorie de lider pentru Timișoara
Meciul care a închis etapa a avut loc la Timișoara, unde SCM USV Timișoara a întâlnit pe CSU ELBI Cluj. Ardelenii au rezistat primul sfert după care, gazdele au început treptat să-și impună jocul. Astfel, Stephen Shennan, Giorgi Todoradze, Iliesa Tiqe și Dănuț Jipa reușesc să culce balonul în terenul de țintă, trei dintre încercări fiind transformate de Gabriel Rupanu, 26-0. În minutul 37, David Tedeluri este eliminat temporar, însă în ciuda inferiorității numerice de pe teren, ardelenii pun presiune și după minute bune de joc în 22-ul timișorean marchează o încercare prin Dmitri Khurtsilava. Mîrzac transformă pentru 26-7. Prima repriză se încheie cu un nou eseu marcat de Tiqe, 31-7.
Partea secundă începe cu un joc curajos al Clujului care pierde balonul la o palmă de terenul de țintă după o serie de combinații frumoase pe treisferturi. Cei care punctează însă sunt timișorenii, încă două eseuri prin Malcolm Onsando și Gabriel Rupanu, ambele transformate, scorul devenind 45-7. Ardelenii nu renunță la joc și după un mol de margine rulat foarte bine, Damian Dragoș culcă balonul în terenul de țintă, 45-12. Până la final, gazdele mai marchează patru eseuri prin Alexandru Bucur- dublă, Vlad Neculau și Corrado-Ștețco, trei dintre acestea transformate de Jipa. Timișoara se impune cu 71-12 și își consolidează poziția de lider al Ligii de Rugby Kaufland.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile