Etapa gazdelor în Liga Națională de Rugby

Etapa a patra a Ligii Naționale de Rugby a programat astăzi patru partide, în toate victoria revenind echipelor gazdă, CSA Steaua, CS Dinamo, CS Politehnica Iași și CSM Știința Baia Mare.

În singurul meci disputat în Grupa A, campioana națională CSM Știința Baia Mare a învins pe Știința Petroșani, campioana DNS, cu 54-15, la finalul unui meci în care oaspeții au încercat să țină cât mai mult piept puternicilor adversari. Maramureșenii au început în forță partida de pe Arena Zimbrilor, însă jucătorii din Valea Jiului s-au apărat foarte bine, blocând primele încercări de eseu ale adversarilor. În minutul 7 însă zimbrii reușesc să deschidă scorul prin încercarea lui Adrian Țală, ca în 10 minute să mai culce de două ori balonul în terenul de țintă, 19-0 (min.19). Hunedorenii nu renunță la luptă, își construiesc cu răbdare atacul și în minutul 27 efortul le este răsplătit prin încercarea lui Viliami Moala, 19-5. Deși au mai avut momente bune de joc, nu au reușit să le concretizeze, astfel că până la pauză cei care au marcat au fost elevii lui Eugen Apjok, încă două eseuri, 33-5. Repriza a doua începe cu câte un eseu de fiecare parte, 40-5, respectiv 40-10. Baia Mare își trece în cont încă două încercări, 54-10, Petroșani reușind să închidă tabela în ultimul minut de joc cu un nou eseu, 54-15. Au marcat Adrian Apostol – 4 eseuri, Mihai Lămboiu – 2 eseuri, Adrian Țală și Jeremiah Skelton – câte un eseu fiecare și Mihai Mureșan – 7 transformări pentru Baia Mare, respectiv Viliami Moala, Ciprian Straja și Marius Iștoc – câte un eseu fiecare.

Mâine, de la ora 11:30, pe TVR 3, are loc al doilea meci al grupei, dintre SCM USAMVB Timișoara și Universitatea Cluj, în timp ce CSU Alba Iulia cu RC Gura Humorului a fost reprogramat pentru 29 mai.

Gazdele, victorioase în Grupa B

În Grupa A, cel mai echilibrat meci al zilei a avut loc la Iași, între Politehica, liderul la zi al grupei și CSM Galați. Venită după o înfrângere pe teren propriu în etapa trecută când a cedat în fața RC Grivița UNEFS, gălățenii au intrat pe teren motivați să obțină victoria. Au început meciul în 22-ul ieșean, în minutul 8 reușind să deschidă scorul prin eseul lui Gabriel Dănăilă, transformat de Cristian Onofrei, 7-0. Avantajul avea să țină doar un minut pentru că Alexandru Matveev reușește prima încercare a gazdelor, 7-5. Gălățenii pun însă presiune, își determină adversarii să greșească și beneficiază de o penalitate, 10-5. Un minut mai târziu, Poli Iași trece pentru prima dată în avantaj după ce Alexandru Vaman înscrie un nou eseu, pe care îl și transformă, 12-10. Jocul se echilibrează din nou, Gabriel Partenie reușind un eseu, transformat de Onofrei, 17-12. În ultimele 10 minute ale primei părți cele două echipe trec pe rând la conducere, întâi gazdele prin eseul lui Vaman, transformat de Matveev, 19-17, ca apoi Onofrei să transforme pentru 20-19, o penalitate, acesta fiind și scorul pauzei. Deși aflați cu un jucător în minus pe teren după eliminarea la finalul primei părți a lui Partenie pentru un placaj întârziat, cei care marchează sunt tot oaspeții, prin Onofrei, care mai transformă o penalitate, 23-19. Urmează minute bune de joc în care ambele echipe au șansa de a mai pune puncte pe tabelă, însă niciuna nu concretizează șansele. În minutul 66, Ciprian Husdup, desemnat și Jucătorul meciului, reușește eseul prin care își aduce echipa în avantaj, transformat de Nicu Ignea, 26-23. Cu acest rezultat, Politehnica Iași își și adjudecă victoria.

Celelalte două meciuri ale grupei au avut loc la București, unde CS Dinamo a învins pe CS Năvodari cu 95-12 și CSA Steaua a învins pe RC Bârlad cu 125-9. În meciul disputat pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, CS Năvodari a rezistat doar o repriză în fața CS Dinamo. Chiar dacă alb-roșii au început cu eseu marcat în primul minut de joc, ca apoi să se desprindă la 14-3 în minutul 10, oaspeții nu au cedat jocul și cu răbdare au reușit să se apropie, 14-9 prin loviturile de pedeapsă transformate de Comănici. Până la pauză, Dinamo a mai pus două eseuri pe tabelă, 29-12. În partea secundă, bucureștenii au marcat 10 eseuri, în timp ce Năvodari a mai punctat dintr-o penalitate. Dylan Schwartz – 4 eseuri, Leighton Van Wyk -3 eseuri, Marcel Rusu – 2 eseuri, Marius Simionescu, Samuel Swanepoel, De-an Ackerman și Dorin Tică – câte un eseu fiecare, Jondre Williams – un eseu, 5 transformări și o lovitură de pedeapsă, Darren Baron – 6 transformări au punctat pentru gazde, în timp ce Mihai Comănici – 4 lovituri de pedeapsă, a fost autorul punctelor oaspeților.

În Ghencea, CSA Steaua a trecut de RC Bârlad cu 125-9. Oaspeții nu au rezistat decât primele cinci minute în fața roș-albaștrilor, după care aceștia au început să puncteze eseu după eseu, singurele puncte pe tabelă puse de bârlădeni fiind dintr-o penalitate, 75-3, scorul pauzei. În partea a doua, Steaua a continuat seria încercărilor, în timp ce Bârlad a punctat din încă două penalități, 125-9, scor final. Jone Marawa Nasalo – 3 eseuri, Tangimana Fonovai-2 eseuri, Robert Neagu -2 eseuri, Cosmin Iliuță – 2 eseuri, Matthew Tweddle, Marius Lungu, Tudor Butnariu, Kamil Sobota, Florin Bărdașu, Mario Arvinte, Cristi Boboc – fiecare câte un eseu, Hinckley Vaovasa – un eseu și o transformare, Taniela Maravunawasawasa – un eseu și 8 transformări, Sorin Pândichi – 3 transformări, Cristian Nedelcu – un eseu și 3 transformări, respectiv Eduard Crăescu – 3 lovituri de pedeapsă – au fost marcatorii meciului.

 

FOTO: Paul Ursachi

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile