Etapa sub semnul Double Header in Anglia

Etapa sub semnul Double Header in Anglia.

Northampton a deschis cu o victorie runda a cincea a Aviva Premiership, campionatul englez de rugby. Saints si-a fructificat avantajul terenului propriu, trecand de Gloucester cu 15-3. Myler a valorificat cinci lovituri de pedeapsa, iar la pauza scorul a fost 9-3.

Sale si Newcastle au remizat, 15-15, intr-un meci in care oaspetii au marcat doua eseuri, prin Vickers si Myers. La gazde, internationalul moldovean Vadim Cobilas a fost titular ca pilier dreapta, fiind inlocuit din teren in minutul 57. Cu aceasta ocazie, Falcons a acumulat primele puncte ale stagiunii, in urma acestui meci nul.

Exeter s-a impus in fata lui Harlequins cu 26-25, intr-un joc in care oaspetii, desi perdanti, au acumulat atat bonus ofensiv, cat si defensiv. Quins a reusit patru eseuri, prin Evans, Walker si Visser, plus o incercare de penalizare, in timp ce amfitrionii au marcat eseuri prin Short si Steenson. La pauza, Exeter a condus cu 19-17.

Saracens a deschis celebrul cuplaj Double Header, pe Twickenham Stadium, cu o victorie categorica, 48-18 cu Worcester. Aripa Chris Aston a fost omul meciului, cu doua eseuri, in timp ce alte incercari au fost semnate de Spencer, Wray, Brits si Ranson. Rees si van Velze, ambii in ultimele 10 minute, au mai micsorat proportiile scorului, cu doua eseuri pentru razboinici.

Al doilea joc al cuplajului de pe stadionul-catedrala a fost transat de echipa considerata oaspete, London Wasps, care a trecut de concitadinii de la Irish, cu 33-15. Centru Williams a fost printre putinii care a corespuns din tabara lui London Irish, marcand doua eseuri. Eforturile sale nu au putut contracara un joc colectiv foarte bun al invingatorilor, care s-a fructificat prin baloanele culcate in terenul advers de tinta de catre Halai, in doua situatii, Daly si Young.

Cuplajul Double Header a fost intarziat pana in etapa a cincea din cauza faptului ca debutul campionatului intern, in sezonul 2015-2016, a coincis cu desfasurarea Cupei Mondiale pe teritoriul Angliei.

Leicester a inchis saptamana cu un succes foarte pretios, 21-11 cu Bath. Weainu si Cole, respectiv Watson, au fost marcatorii de eseuri din partida.

In aceasta runda s-au acordat trei bonusuri ofensive (Harlequins, London Wasps si Saracens) si un bonus defensiv (Harlequins).

Clasament:

 1. Saracens 22 de puncte
 2. Exeter 19
 3. Leicester 16
 4. Harlequins 15
 5. London Wasps 14
 6. Northampton 12
 7. Sale Sharks 12
 8. Bath 10
 9. Worcester Warriors 10
 10. Gloucester 9
 11. Newcastle 2
 12. London Irish 0

FOTO: chronicle.live.co.uk

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile