Favoritele s-au impus și în etapa a doua a Play-Out-ului

Etapa a doua a Play-Out-ului Ligii Naționale de Rugby a programat în acest weekend, 27-28 august, patru dintre cele cinci meciuri, ultimul dintre Grivița UNEFS și Universitatea Cluj urmând să aibă loc pe 22 octombrie. În partidele disputate, deși la pauză aveau un rezultat care anunța o posibilă surpriză, nici CSM Galați și nici Politehnica Iași nu au reușit să facă față experienței adversarilor.

La Galați, oaspeții au primit vizita campioanei en-titre a DNS, CS Știința Petroșani. Primele 20 de minute ale meciului au fost echilibrate, cele două echipe forțând punerea primelor puncte pe tabelă, însă nu au reușit să treacă de apărarea adversă. Mai incisivi în joc, gălățenii marchează prima încercare a întâlnirii, transformată. Un avantaj care avea să se reducă 5 minute mai târziu, când oaspeții reușesc și ei să culce balonul în terenul de țintă, însă nu transformă încercarea, 7-5. Jocul bun al gazdelor se concretizează prin noi puncte, 10-5, în urma unei lovituri de pedeapsă, acesta fiind și rezultatul pauzei. Partea a doua este dominată de jucătorii din Valea Jiului care preiau conducerea din primele minute ale reluării întâlnirii, un eseu transformat, 12-10. Aceștia continuă să marcheze, în ciuda dublei eliminări temporare, a lui Răzvan Borș și Ionuț Donici, până la finalul partidei culcând încă de trei ori balonul în terenul de țintă, toate încercările fiind transformare, 33-10. De altfel și Galațiul a terminat meciul în 14 jucători, după eliminarea lui Cristian Onofrei.
Au marcat pentru CSM Galați: Ion Copîtov – eseu, Cristian Onofrei – transformare, lovitură de pedeapsă, respectiv Ciprian Straja – 2 eseuri, Răzvan Borș, Andi Radu, Ionuț Tudor – un eseu fiecare, Cristian Zamfir – 3 transformări, Alexandru Lupu – transformare pentru Petroșani.

 

Iași-ul, la un pas să producă surpriza rundei
Cel mai echilibrat meci al etapei a avut loc la Bârlad, între RC Bârlad și Politehnica Iași. După un meci foarte bun făcut săptămâna trecută pe teren propriu cu Năvodari, Iașiul a avut un început fulminant de meci, deschizând scorul în minutul 10, dintr-o lovitură de penalitate, 3-0. Gazdele răspuns în forță cu două eseuri marcate, doar unul transformat, 12-3, în minutul 29. Ieșenii nu renunță la luptă și reușesc să intre la vestiare recuperând din diferența de pe tabelă, după un eseu transformat, 12-10. La reluarea jocului, oaspeții trec din nou în avantaj, după o penalitate, 13-12 și par să încline balanța meciului înspre ei, după ce George Butum de la Bârlad este eliminat temporar. Profită repede de acest lucru și mai pun trei puncte, dintr-o penalitate, 16-12. Partida părea decisă, însă oaspeții reușesc să marcheze un eseu înainte de fluierul final și preiau conducerea, 17-16, 19-16, transformat.
Au marcat pentru Bârlad Traian Nițu,Sergiu Vicol și Cristian Constantin – câte un eseu fiecare, N. Traian și S. Vicol – câte o transformare fiecare, respectiv Alex Vaman – un eseu, Sergiu Michiduță – o transformare și 3 lovituri de pedeapsă pentru Politehnica Iași.

 

Alba Iulia a rezistat o repriză
Ultimele două partide ale etapei au avut loc astăzi, la Alba Iulia și Năvodari. CSU Alba Iulia a făcut un meci bun în compania sucevenilor, ținându-se în prima repriză, în permanență aproape de aceștia, când s-au aflat și la conducerea partidei, după un eseu marcat, transformat, 7-5. Ospeții au început să lege jocul mai bine, reușind să puncteze până la pauză din două eseuri transformate, 19-7. În partea a doua, aceștia au continuat să se distanțeze pe tabelă, 34-7, minutul 68. La ultima acțiune a jocului, gazdele au reușit al doilea lor eseu, pentru a închide scorul, 34-12.
Au marcat pentru Alba Iulia: Carlos Jilăveanu și Andrei Borz – câte un eseu fiecare și Legean – o transformare, respectiv Lucian Preuțescu, Andrei Custrin, Marcel Crețuleac, Răzvan Brătianu, Gabriel Tăuțeanu – câte un eseu fiecare, Sabin Crețu – 0 transformare, 1 dropgol, Alexa Muraru – 2 transformări pentru CSM Suceava.

 

Meci cu 11 eseuri la Năvodari
La Năvodari, jocul între CS Năvodari și RC Gura Humorului a fost mult mai strâns decât indică rezultatul final, 42-29 pentru gazde, dacă consemnăm că raportul eseurilor a fost de 6-5 pentru câștigători. Respectându-și statutul de favorită, Năvodari a deschis scorul încă din primul minut, un eseu transformat, 7-0. Humor a reușit să egaleze după un sfert de oră, urmând minute bune de joc în care ambele echipe au forțat desprinderea, fiecare combatantă reușind câte o încercare, întâi gazdele, 14-7, ca apoi oaspeții, aceștia nereușind să-și transforme eseul, 14-12. În ultimul minut de joc, Năvodari mărește ecartul printr-un nou eseu, transformat, 21-12. Repriza a doua aduce un joc deschis, frumos, ambele echipei având șanse de a pune noi puncte pe tabelă. Întâi, cei de la Năvodari marchează o nouă încercare, transformată, 28-12, ca apoi Humor să dea replica, tot printr-un eseu, 28-17. Finalul de meci a fost cu multe eseuri, fiecare echipă punctând câte două eseuri, 35-17, 35-24 și apoi 42-24 și 42-29, rezultat final.
Au marcat pentru Năvodari: Dumitru Papaiane, Ionuț Spiridon, Sorin Săvuț, Andrei Cabason, Mario Arvinte, Tiberiu Oțelea – câte un eseu fiecare, Antonio Savu – 4 transformări, Laurențiu Pocovnicu – 2 transformări, respectiv Mihai Hodeniuc, Marian Popescu, Marian Moroșan, Ioan Antonesi, Ciprian Nichitean – câte un eseu fiecare, Mihai Daraban – o transformare, C. Nichitean – o transformare pentru Gura Humorului.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile