Federația Română de Rugby vine în sprijinul refugiaților ucraineni prin AIDRom

Federația Română de Rugby este alături de poporul ucrainean puternic afectat de agresiunea militară rusă și se alătură acțiunilor umanitare demarate de societatea civilă. Astfel, prin AIDRom, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România, care oferă asistență umanitară refugiaților ucraineni, la granița cu România, vor fi trimise alimente, apă și medicamente.

„În aceste vremuri dificile este important să fim solidari, să dăm o mână de ajutor, să fim lângă cei care au nevoie de sprijinul nostru. Rugby-ul nu putea sta deoparte în aceste momente, de aceea ne-am alăturat prietenilor de la AIDRom și părintelui Gabriel Cazacu, unul dintre susținătorii Stejarilor, încercând să ajutăm cât de mult putem. Fiecare contribuţie, oricât de mica, poate face o mare diferenţă, sperăm să ni se alăture cât mai multe persoane și instituții în acest demers. Doar uniți putem trece peste aceste momente grele.” a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

„Este foare important să nu uităm niciodată ceea ce Mântuitorul ne spune în Fericiri, în predica de pe munte, “Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.”. Astfel și noi putem ocroti viața, care este darul cel mai de preț de la Dumnezeu, ajutând familiile și instituțiile publice, Spitalul din Odessa momentan, pentru a tămădui rănile provocate de un război care aduce, din păcate, frate contra frate. Le mulțumim celor care iubesc pacea, armonia și urmează poruncile Domnului, înțelegând că numai împreună prin spirit creștin, filantropic, putem oferi și noi un zâmbet unui copil, unui rănit, unui bătrân imobilizat, o rază de speranță și o mângâiere a Harului Duhului Sfânt printr-un simplu gest creștin de a dărui din puținul nostru. Astăzi va pleca un nou transport către refugiați și săptămâna viitoare un nou transport către Spitalul din Odessa.”, a declarat preot Gabriel Cazacu, paroh al Mânăstirii Cașin.

Cei care doresc să se alăture sprijinului umanitar oferit de AIDRom, îl pot contacta pe părintele Gabriel Gazacu (0722 299 512).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile