Flavius Popa – Brasov si Bruxelles legate prin rugby

Flavius Popa.
Flavius Popa.

Romanul Flavius Popa (28 ani) este consilier la Parlamentul European si joaca rugby la Celtic, in liga a doua din Belgia. El declara ca nivelul campionatului romanesc este peste cel al blegienilor si spune ca a mobilizat multi prieteni pentru partida de maine.

FRR.ro: Când ai început sa joci si unde?
Flavius Popa: Am început să joc rugby la vârsta de 11-12 ani. Pot spune că pana atunci nu știam prea multe despre jocul cu balonul oval si totul a pornit ca o curiozitate. Îmi aduc aminte si acum de ora de limba română când profesoara a fost întreruptă, politicos, de un domn ce dorea din tot dinadinsul să facă cunoscută o preselecție pentru o echipă locală de rugby, RC Brașov. Era vorba despre domnul profesor Vasile Soporan, un om excepțional, căruia, atât eu cât si rugby-ul românesc ii datorează foarte mult.

FRR.ro: De când joci in Belgia?
Flavius Popa: Din păcate, la presiunile familiei, după ce am terminat junioratul m-am concentrat asupra studiilor si am renunțat sa joc rugby pentru o buna perioada de timp. A fost o decizie pe care am regretat-o enorm. Însa rezultatele bune din perioada studiilor si eforturile profesionale ulterioare mi-au oferit posibilitatea unei cariere la Bruxelles, in cadrul instituțiilor europene.
Ajuns aici in anul 2010 am rămas surprins de ritmul cu care se dezvolta rugby-ul belgian si de importanta acordata acestui sport. Întâmplarea a făcut ca foarte aproape de casa mea sa fie un teren de rugby si după ce am urmărit mai multe antrenamente ale echipei locale nu am mai putut sta deoparte. Fără a mai sta prea mult pe gânduri m-am alăturat acestora si consider că aceasta a fost una dintre cele mai bune decizii din viața mea. Am redescoperit bucuria pe care ti-o poate oferi numai rugby-ul, atât pe teren cât si in afara acestuia. Este un sport care te educa, te face mai disciplinat, mai curajos, mai sigur pe tine si cel mai important, iți formează caracterul.

FRR.ro: Ai avut performante cu echipa din Belgia?
Flavius Popa: Nu se mai pune problema de a face performanta. Am ratat startul cu mulți ani in urma si acum rugby-ul reprezintă numai un hobby pentru mine, cel mai de preț. Nu trebuie neapărat sa faci performanta pentru a te bucura de rugby, satisfacțiile apar acolo, pe teren, indiferent de miza jocului.

FRR.ro: Pe ce post joci?
Flavius Popa: Ca junior am jucat in linia a 2-a. Acum mă adaptez in funcție de nevoile echipei. Pot juca pe orice poziție de înaintaș.

FRR.ro: Cum este rugbyul din Romania si cum este rugby in Belgia?
Flavius Popa: Rugby-ul belgian se dezvolta in ritm amețitor. Si acesta se datorează numărului foarte mare de expați veniți din toate colturile lumii. Numărul foarte mare de britanici, francezi si irlandezi ce trăiesc in Bruxelles au făcut ca Belgia să adopte acest sport. Intr-un timp scurt au apărut foarte multe cluburi, s-a investit masiv in juniori si rezultatele s-au văzut imediat. Daca in urma cu cativa ani Belgia se lupta sa ramana in grupa a 2-a valorica a Cupei Europene a Natiunilor, iata ca intre timp au promovat si se lupta de la egal la egal cu echipe de tradiție in rugby, precum Romania.

FRR.ro: Vii mâine sa ii susții pe băieți?
Flavius Popa: Cred ca am fost printre primele persoane care a cumpărat bilet la acest meci. De când Belgia juca in eșalonul inferior si am văzut ca au șanse reale sa promoveze in grupa din care face parte si Romania, mă gândeam la viitoarele întâlniri cu Stejarii si la faptul ca voi putea urmări selecționata României in direct, la Bruxelles.
Am mobilizat mulți prieteni pentru acest meci, atât romani cat si străini ce apreciază rugby-ul romanesc. Sper sa facem un meci bun si sa ieșim învingători din acesta confruntare.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile