Franta, cea mai slaba defensiva din prima etapa a Six Nations

Franta

O imagine mult mai buna a primei etape desfasurate in week-end-ul 5-6 februarie, este data de cateva statistici interesante.

Conform acestora, echipa Frantei a avut cea mai slaba aparare, ratand un numar de 25 de placaje, adica 18% din totalul de tentative de oprire a adversarului. Tara Galilor a avut, alaturi de Irlanda, cel mai bun procentaj de placaje reusite, 97%.

Din punct de vedere al erorilor comise, francezii au fost “campioni” ai primei etape, cu un total de 17 greseli, in timp ce Tara Galilor a jucat cel mai curat, gresind doar de sapte ori.

Acuratetea paselor a lasat de dorit in cazul Italiei, lucru de asteptat daca luam in calcul faptul ca a fost echipa cu cele mai putine puncte marcate in aceasta prima etapa. De cealalta parte in clasamentul paselor reusite sta Scotia, cu un numar de 203, cu 34 mai mult decat Franta.

Ca o reconfirmare a victoriei in meciul de la Cardiff, Anglia a castigat de 30 de ori balonul in 22-ul advers, in timp ce Tara Galilor doar o data.

Echipa a Angliei este campioana la placaje, 126, si victorioasa impotriva Tarii Galilor. Franta a inscris cele mai multe eseuri, patru, si si-a asigurat victoria impotriva Scotiei, desi a avut si cele mai multe placaje nereusite, 25.

Foto: planetrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile