Arena gestionată de FR Rugby e cea mai avansată din punctul de vedere al documentaţiei pentru proiectul Europeanului la care vom găzdui 4 meciuri.
Chiar dacă situaţia stadionului Dinamo rămâne incertă în perspectiva proiectului Euro 2020, pentru celelalte trei arene, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, lucrurile avansează. Din păcate, criza politică provocată de căderea Guvernului Grindeanu a amânat cu cel puţin o lună întrunirea Consiliului Interministerial al proiectului respectiv, a cărui primă şedinţă fusese programată pentru ieri.
„Acum trebuie să aşteptăm, să vedem ce se întâmplă. Sperăm să nu se schimbe ministrul TS, pentru că cei de acolo vor conduce acel Consiliu Interministerial”, au spus surse de la FRF.
Stadion, minihotel şi clinică de recuperare
Cea mai avansată, din punctul de vedere al avizelor preliminare, ar fi cea de la Arcul de Triumf. Gazeta Sporturilor a reuşit să obţină primele schiţe ale noii arene care va fi folosită şi de federaţia de rugby.
„Ştiu că şi cei de la Rapid au anunţat că stau bine, dar ei mai au ceva paşi de făcut. Noi mai avem de trecut doar studiul de fezabilitate prin Comisia Tehnică de la Ministerul Dezvoltării. Aşteptăm formarea acelei Comisii”, a precizat un oficial al FR Rugby.
Pe lângă lucrarea în sine, care va cuprinde tribune, peluze, total acoperite, parcări şi suprafaţa de joc, proiectul va include şi alte două obiective majore: un minihotel pentru sportivi şi o clinică de recuperare.
Hotelul va fi plasat la stradă, chiar în spatele tribunei I, şi va avea 80 de locuri, el urmând să fie folosit în special de loturile naţionale de rugby. Clinica de recuperare va face parte din peluza dinspre COSR, cea care nu va fi închisă în totalitate.
„Acea peluză nu va fi complet închisă pentru a se asigura fluxul curenţilor de aer”, au adăugat oficiali ai Companiei Naţionale de Investiţii.
Construcţiile încep abia în 2018
Chiar dacă, potrivit surselor Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), proiectul Euro 2020 este încă în parametri, demolarea şi construcţia efectivă a noilor arene este programată pentru începutul lui 2018. „Despre Dinamo nu mai ştim nimic. Speram să obţinem clarificări la MAI la întrunirea Consiliului Interministerial, dar aceasta a fost amânată. După finalizarea studiilor de fezabilitate, trebuie obţinute alte avize, apoi să se organizeze licitaţiile. Toate aceste etape vor dura aproximativ 5 luni”, susţin surse CNI.
BNR şi Sportul, variante de rezervă
În cazul în care, din cauza problemelor administrative, stadionul Dinamo nu va prinde proiectul Euro 2020, alte două arene se află în aşteptare. Este vorba de stadionul Cotroceni şi de cel din Regie. „La primul sunt probleme fiindcă nu s-a făcut transferul bazei dinspre Banca Naţională, şi Primăria sectorului 5. La «Sportul», lucrurile sunt mai clare, plus că ei au depus un studiu de prefezabilitate mai vechi, de vreo trei ani, la CNI”, a dezvăluit un oficial FRF.
10.000 de locuri ar urma să aibă noul stadion Arcul de Triumf, cu 2.000 mai multe decât fusese prevăzut iniţial
Sursa: www.gsp.ro
Autor: Marius Margarit