INTERVIU | Andy Robinson despre meciurile României din noiembrie: “Sper ca jucătorii tineri să profite de această oportunitate”

Naționala de rugby a României întâlnește mâine, 7 noiembrie, pe stadionul Payanini Center din Verona, de la ora 15:00 (în direct pe TVR1), Uruguay . Antrenorul Stejarilor, Andy Robison a vorbit despre importanța meciurilor din această lună și șansa pe care a dat-o tinerilor jucători de a arăta că merită și au capacitatea de a face pasul în meciurile internaționale, nu mai puțin de șase debutanți regăsindu-se în echipa de mâine.

Au fost două săptămâni de antrenamente intense. Cum sunt băieții?
Jucătorii au muncit foarte mult, au arătat o atitudine bună, s-au antrenat ca o echipă ceea ce e foarte important. Sunt mulțumit că am avut condiții foarte bune de pregătire și ne-am putut antrena aici, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, pe Central și pe terenul 2. Suprafața de joc este foarte bună, ceea ce a însemnat că am putut crește intensitatea antrenamentelor și jucătorii au răspuns bine la acest lucru.

Sunt foarte mulți jucători tineri în lotul care se pregătește pentru aceste meciuri. Cum s-au integrat în echipă ?
Sunt câțiva jucători pe care i-am mai văzut, s-au antrenat cu noi și sunt câțiva noi care au evoluat foarte bine pentru cluburile lor, Toader, Doroftei, Tică și pe care nu i-am avut cu noi în pregătire până acum. Au răspuns foarte bine la antrenamente, au arătat o atitudine foarte bună și s-au implicat 100%, ceea ce și așteptam de la ei, să învețe, să contribuie la creșterea grupului . Apoi în ce privește talonerii, Cojocaru a revenit, la fel ca Butnariu, mi-a plăcut foarte mult cum s-a antrenat cu noi și Bărdașu, pentru meciul cu Argentina, și este bine că s-a întors la lot. Ceea ce am observat este o încredere foarte mare pe care grupul o are și care crește de stagiu la stagiu, este o încredere care vine și din faptul că au înțeles ceea ce vrem să jucăm, dar și pentru că se simt foarte bine în această formulă, le face plăcere să fie aici, să se antreneze și să joace.

După meciul din iulie cu Argentina, spuneați că trebuie să ne îmbunătățim jocul și să facem un pas înainte în ceea ce privește planul de joc, să continuăm să construim, având ca punct de plecare jocul reușit cu Pumele …
Putem să ne gândim la acel meci, suntem încântați de ceea ce am reușit în acel joc, capacitatea de a lupta în apărare și de a lupta pentru fiecare balon, am avut un mol foarte bun, iar acestea sunt elemente de care trebuie să fim siguri că le vom avea în continuare pentru următoarele jocuri, pentru că sunt esențiale pentru planul nostru de joc. Trebuie însă să încercăm să creștem nivelul de joc, să vedem cum ne putem îmbunătăți jocul ofensiv, abilitatea de a construi în atac, dar și jocul de suport, capacitatea de a ține balonul și de a înainta cu el. Aceste lucruri nu au fost atât de bune precum ne-ar fi dorit în Rugby Europe Championship și nici cu Argentina nu am avut multe faze de atac. Acesta este un element important pentru noi și căutăm soluții pentru a vedea cum putem dezvolta asta.

Ce înseamnă aceste trei meciuri din luna noiembrie pentru România?
Cel mai important este meciul cu Țările de Jos pentru că face parte din campania de calificare la Cupa Mondială, însă vom avea și două meciuri foarte puternice, cu Uruguay și Tonga, echipe care sunt înaintea noastră în Topul mondial, una care este și calificată la Cupa Mondială din 2023, Uruguay.

Mâine vom întâlni Uruguay. Ce vi-ați propus pentru acest meci?
Este un meci important pentru noi pentru că sunt mai bine poziționați în clasament, sunt calificați la Cupa Mondială și apoi, dacă ne amintim de ultimul meci din România, Uruguay a câștigat la București, iar toate aceste lucruri ne motivează mai mult pentru a face un meci foarte bun. Ne dorim să câștigăm, apoi vreau să văd felul în care jucătorii au înțeles principiile fundamentale a ceea ce vrem să jucăm, planul de joc și cum putem să facem ca acesta să ducă la victorie.

Vor fi șase debutanți în acest meci, o decizie curajoasă….
Acești jucători care vor debuta pentru România în acest meci, au muncit foarte mult în ultimii ani, am văzut cât de mult au progresat, sunt jucători care și-au câștigat prin evoluțiile lor și implicarea în meciuri și antrenamente, șansa de a avea primul meci. Este bine să-i vezi antrenându-se, dar cel mai bun mod de a vedea cum joacă, este un meci internațional. Este foarte bine să joci pentru clubul tău, ești obișnuit, dar poți să joci la fel de bine și la nivel internațional? Am văzut mulți jucători cu evoluții bune pentru clubul lor, însă nu au putut face pasul când a fost vorba de meciurile internaționale, pentru că a fost vorba de felul în care s-au simțit, de presiunea meciului și de nivelul la care s-a jucat.

Este o provocare pentru ei…
Este important însă ca jucătorii să aibă oportunitatea de a arăta că pot face pasul înainte și asta e, într-adevăr o provocare pentru jucătorii tineri, să fie capabili să joace, să aibă o evoluție bună. Sper să profite de această oportunitate și să joace bine și mai ales să se bucure de acest joc pentru că atunci când joci rugby la acest nivel trebuie să te bucuri de această experiență, să îți facă plăcere să fii pe teren, să muncești pentru fiecare balon și să fii acolo pentru echipă, pentru țara ta.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile