Irlanda este noua campioana din Six Nations

Joe Schmidt s-a decis asupra numelor cu care va ataca Cupa Mondiala.
Irlanda.
Irlanda.

La Paris pe Stade de France, Irlanda avea nevoie de o victorie chiar si la limita pentru a cuceri titlul de campioana in timp ce Franta se afla in fata unei misiuni imposibile de a se impune la o diferenta de 70 de puncte pentru atingerea aceluiasi obiectiv.

Acestea erau premisele inaintea partidei care a incheiat editia 2014 a Six Nations si care a avut o desfasurare dramatica din punct de vedere al evolutiei scorului.

Francezii au inceput mai bine disputa, irlandezii fiind oarecum marcati de miza partidei, astfel cocosii galici au luat un avans de sase puncte dupa 14 minute disputate, Machenaud reusind sa concretizeze doua lovituri de pedeapsa.

Au fost suficiente insa cinci minute pentru ca verzii sa treca la conducere mai intai Sexton a gasit bresa in defensiva gazdelor pentru ca apoi apararea cocosilor galici sa fie batuta la o alta actiune pornita de la Murray si finalizata cu eseu de Trimble.

Sexton a ratat transformarea propriei incercari, pozitia fiind buna, pentru a aduce doua puncte dupa eseul lui Trimble si in minutul 25 Irlanda se afla la conducere cu rezultatul de 12-6.

Les Bleus au intors rezultatul in minutul 30 dupa un eseu a lui Dulin la o faza in care Huget a evitat tusa voleibaland balonul la fundasul francezilor, Machenaud izbutind transformarea desi pozitia a fost grea.

La pauza Franta a intrat in avantaj, 13-12 si pentru ca Sexton a ratat o penalitate dintr-o pozitie foarte buna, dupa primele 40 de minute disputate la Paris, Anglia fiind in postura de castigatoare a competitiei.

La sase minute dupa reluare irlandezii au reusit o faza de toata frumusetea, patrunderea lui Trimble continuata de O’Driscoll ducand faza pana la cinci metri de terenul de tinta francez pentru ca apoi Sexton sa patrunda si sa marcheze a treia incercare a verzilor.

Daca in fata butului a fost nesigur, Sexton a compensat prin cele doua eseuri marcate, transformarea celei de-a doua reusite personale venind si ea cu emotii pentru ca Irlanda sa treaca in avantaj cu rezultatul de 19-12.

In minutul 52 Irlanda a beneficiat de o lovitura de pedeapsa, Sexton majorand diferenta de pe tabela de marcaj, ca apoi sa vina momente dificile pentru trupa lui Joe Schmidt pusa in situatia de a apara rezultatul inregistrat.

Dupa un efort colectiv Szarzewski a marcat un eseu pentru Les Bleus, ecartul reducandu-se la doar doua puncte pentru ca in ultimul minut doar arbitrajul video sa salveze Irlanda de la primirea unui eseu, pasa premergatoare posibilului eseu a lui Chouly fiind considerata inainte.

Mai mult chiar Irlanda a avut noroc ca Doussain nu a nimerit cadrul butului dintr-o penalitate si astfel s-a impus cu 22-20 in fata Frantei pe Stade de France castigand un nou titlu de campioana dupa o asteptare de cinci ani, ultimul succes in Six Nations al verzilor datand din 2009.

Victoria in fata cocosilor galici si castigarea titlului a facut din aceasta disputa care a fost ultima la nivel international pentru Brian O’Driscoll o incununare a unei cariere stralucite in care centrul cu numarul 13 a adunat 133 de selectii si 46 de eseuri in tricoul cu trifoi.

Franta-Irlanda 20-22 (13-12)

Au marcat: Dulin (e), Szarzewski (e), Machenaud (2lp, 2tr), respectiv Sexton (2e, 2tr, lp), Trimble (e)

Franta: 15. Brice Dulin, 14. Yoann Huget, 13. Mathieu Bastareaud, 12. Gaël Fickou, 11. Maxime Médard, 10. Remi Tálčs, 9. Maxime Machenaud, 8. Damien Chouly, 7. Alexandre Lapandry, 6. Louis Picamoles, 5. Yoann Maestri, 4. Pascal Papé, 3. Nicolas Mas, 2. Dimitri Szarzewski, 1. Thomas Domingo.

Rezerve: 16. Guilhem Guirado, 17. Vincent Debaty, 18. Rabah Slimani, 19. Alexandre Flanquart, 20. Sébastien Vahaamahina, 21. Wenceslas Lauret, 22. Jean-Marc Doussain, 23. Maxime Mermoz.

Irlanda: 15. Rob Kearney, 14. Andrew Trimble, 13. Brian O’Driscoll, 12. Gordon D’Arcy, 11. Dave Kearney, 10. Jonathan Sexton, 9. Conor Murray, 8. Jamie Heaslip, 7. Chris Henry, 6. Peter O’Mahony, 5. Paul O’Connell (c), 4. Devin Toner, 3. Mike Ross, 2. Rory Best, 1. Cian Healy.

Rezerve: 16. Sean Cronin, 17. Jack McGrath, 18. Martin Moore, 19. Iain Henderson, 20. Jordi Murphy, 21. Eoin Reddan, 22. Ian Madigan, 23. Fergus McFadden.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile