Leinster detinatoarea ambelor trofee europene

Ca si la fotbal, unde actualmente Chelsea are in vitrina Liga Campionilor si Europa League, in lumea balonului oval, pentru 24 de ore, formatia irlandeza Leinster se poate bucura de acest caz foarte rar in istoria sporturilor de echipa.

Leinster a intrat aseara in posesia Amlin Challenge Cup, dupa o finala transata rapid contra francezilor de la Stade Francais, cu scorul de 34-13. Cum anul trecut Leinster cucerea Heineken Cup, pana la ultimul act din aceasta seara, intre Clermont si Toulon, irlandezii au ambele cupe in palmares, plus titlul Ligii Celtice pe care de asemenea il detin.

Referitor la jocul de aseara, beneficiind de suportul unui public numeros, meciul disputandu-se la Dublin, Leinster a castigat fara mari emotii o partida in care Stade Francais nu s-a regasit. Leinster a fortat inca din primele minute, reusind doua incercari prin centrul Madigan, minutul 3 si talonerul Cronin, minutul 19. In ambele cazuri, Sexton a fost omul cu transformarea, in timp ce parizienii au modificat tabela in minutul 26, dupa penalitatea lui Porical.

Replica gazdelor a fost din nou consistenta, fundasul Kearney intercalandu-se in minutul 28, pentru un nou eseu. Sexton, imperturbabil in fata buturilor, a adus echipei sale alte doua puncte suplimentare. Rezultatul pauzei, 21-6 in favoarea celor de la Leinster, a fost stabilit dupa ce fundasul francez Porical a concretizat o lovitura de pedeapsa, in ultimul minut al primei reprize.

La adapostul celor 15 puncte, Leinster a stiut sa fructifice erorile si precipitarea echipei franceze. Sexton a realizat alte doua lovituri de pedeapsa, facand aproape inutil efortul lui Sinzelle, aripa de treisferturi a oaspetilor, de a culca, in minutul 66, balonul in terenul advers de tinta. Plisson si-a facut datoria la buturi, transformand, insa diferenta ramanea totusi consistenta, 27-13.

Leinster a incheiat partida in stil de mare echipa, cu doua minute inainte de final, pilierul nou intrat pe gazon, Healy, inscriind un eseu. Sexton a conturat tabela finala la 34-13, iar Leinster obtine inca un trofeu major.

Franciza irlandeza va fi deposedata astazi de Heineken Cup, ramanand doar cu Amlin Challenge Cup, dupa finala franceza, intre Clermont si Toulon, programata la ora 19.00.

Foto: www.leinsterrugby.ie

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile