Liga Națională de Rugby, gata de start!

Astăzi, 14 aprilie, la București, a avut loc conferința de presă ce prefațează noua competiție din rugbyul românesc intern, Liga Națională de Rugby. La aceasta au participat președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, și căpitanii echipelor înscrise, CSM Știința Baia Mare, CSA Steaua, CS Dinamo, U Cluj, CS Știința Petroșani, CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, RC Gura Humorului, CSU Alba Iulia, CSM Suceava, Politehnica Iași. De la conferință a lipsit SCM-USAMVB Timișoara, deținătoarea Cupei României.

Declarațiile celor prezenți:

Alin Petrache (Președinte Federația Română de Rugby): Vă mulțumim că sunteți alături de noi, avem aici căpitanii echipelor care se vor confrunta în Liga Națională de Rugby, noul produs pe care Federația Română de Rugby îl promovează, tocmai din nevoia de a sprijini echipa națională, care va avea un turneu de calificare în noiembrie și mai departe, de ce nu, pentru a crea un produs, așa cum am creat și înaintea acesteia, mult mai interesant. Vreau să mulțumesc căpitanilor pentru prezență, echipelor, celor care ajută aceste echipe să poată să fie alături de noi. Vă mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce faceți pentru a ține rugbyul românesc într-o formă cât mai bună.

Bogdan Antonescu (RC Grivița – UNEFS București): Este o nouă provocare pentru noi, o vom aborda cu seriozitate maximă, venim după o perioadă foarte bună de pregătire, băieții au un moral excelent, suntem entuziasmați să începem.

Andrei Pricopie (Universitatea Cluj): O nouă aventură, sperăm să facem un joc cât mai bun, să nu ne accidentăm, și de ce nu, să câștigăm campionatul.

Lucian Preutescu (CSM Suceava): Ne propunem poziționarea la mijlocul clasamentului, cel mai mare obiectiv al nostru este integritatea și sănătatea colegilor, mulțumim Primăriei și Consiliului Județean Suceava pentru sprijin.

Lucian Zup (RC Gura Humorului): Este un nou început pentru noi, ne-am propus să facem față din punct de vedere financiar și sportiv, să reușim să terminăm cu bine campionatul și să obținem cât mai multe victorii.

Mădălin Baraulea (Știința Petroșani): Pentru mine e a nu știu câta provocare, am multe la activ, este un fapt ineditaceastă comasare a diviziilor. Competiția în acest format este clar un lucru benefic pentru colegii mei mult mai tineri de la club, ne propunem să facem meciuri cât mai bune și să ne clasăm cât mai sus.

Alexandru Mitu (CS Dinamo): Răspundem prezent și în acest nou format și  urăm bun venit celorlalte echipe, păstrându-ne obiectivul – o clasare cât mai bună în campionat și meciuri valoroase și cât mai frumoase.

Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare): Pentru CSM Baia Mare e un an plin, am pierdut câțiva titulari, însă avem mulți tineri, vrem să îi creștem, să-i aducem la naționala mare și ca obiectiv, este ceea ce ne propunem de fiecare dată: primul loc.

Alexandru Brăileanu (RC Bârlad): După cum știți, Bârladul a fost declarat orașul rugbyului, iar acest statut ne obligă să ne respectăm blazonul în noul campionat și să evoluăm cât mai frumos.

Florin Surugiu (CSA Steaua): Ca în fiecare an, obiectivul nostru e câștigarea cupei și campionatului.  Nu s-a intamplat de foarte mult timp să câștigăm campionatul, a fost un refresh la noi la club, așa că sperăm să ridicăm trofeul deasupra capului.

Constantin Badea (CSM Galați): Echipa și-a propus să intre în primele trei din fosta DNS, suntem un colectiv numeros, dornic de afirmare. Cel mai important e ca la sfârșitul sezonului să fim sănătoși, iar rugbyul să aibă cel mai mult de câștigat.

Marius Chiriac (Politehnica Iași): Pentru noi această etapă este binevenită, avem o echipă foarte tânără, sperăm să facem meciuri cât mai bune și să ne clasăm cât mai sus la finalul acestui sezon.

Marian Niță (CS Năvodari): Ne-am propus să facem meciuri cât mai bune, fără accidentări și cu bucuria jocului care să ne anime.

Kis Gal Csongor Janos (CSU Alba Iulia): Scopul nostru este să formam o echipă cât mai unită, să facem partide cât mai frumoase și să ne clasăm cât mai bine.

Cele 14 echipe au fost împărțite în două grupe, ținându-se cont de criteriul geografic. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în Play-Off, următoarele din fiecare grupă vor juca în Play-Out. Atât în Play-Off, cât și în Play-Out, echipele pornesc de la 0 puncte.

Grupa A:
SCM-USAMVB Timișoara
CSM Știința Baia Mare
CSU Alba Iulia
CSU Cluj
CSM Suceava
Știința Petroșani
RC Gura Humorului

Grupa B:
CS Dinamo
CSA Steaua
Politehnica Iași
CS Năvodari
RC Grivița – UNEFS București
RC Bârlad
CSM Galați

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile