Mascota echipei nationale: Ursul Carpatin

Suporter Romania

Concursul pentru desemnarea unei mascote a echipei nationale a fost castigat de Costin Raducu din Bucuresti. Viitoarea mascota a echipei nationale va fi un Urs Carpatin.

“In perioada urmatoare vom face demersurile necesare pentru a avea o mascota la meciurile echipei nationale. Urmeaza sa ii gasim un nume adecvat pe care sa-l inregistram la OSIM. Si de data aceasta vom face apel la suporteri pentru a alege cel mai potrivit nume. Asa cum spunea si Costin Raducu, Ursul Carpatin ne reprezinta”, a declarat Secretarul General al FRR, Florin Matei.
Castigatorul concursului va fi premiat in perioada urmatoare.

Va prezentam integral mesajul lui Costin Raducu:

As propune ca mascota Ursul Carpatin. De ce?
Este cel mai impunator animal care traieste in tara noastra. Reprezinta atat din punct de vedere al culturii populare, dar si a realitatii…sa-i zicem academice, un animal puternic, inteligent, rezistent, relativ agil. cu alte cuvinte…cam cum suntem noi in materie de rugby.
Nici prea mari, nici prea mici, nici prea agili dar nici neindemanatici. Puternici, rezistenti, cu o vointa, zic eu, destul de mare. Nu mai spun ca in meniul ursului, pe langa adversarii Romaniei se numara inclusiv ghindele stejarului.
Romania, ca si echipa se aseamana ursului si din alte motive. De cele mai multe ori mergem asemenea lui, nu iesim foarte mult in evidenta, avem traseul nostru. Cand ne dorim insa ceva cu adevarat sau simtim o provocare adevarata, „ne ridicam in doua picioare”, devenind impunatori, capabili sa tinem capul sus in fata „fortelor naturii(gen echipe d’astea de prin six nations)” sau sa batem alte echipe, poate nu pe baza valorii ci pe a ambitiei. Inteligenta in joc este si ea prezenta, pana la un punct din pacate, cam cum e si cu inteligenta ursului.
Si pana la urma, revenind la primele randuri, reprezinta ceea ce ne dorim toti, de la suporteri la jucatori sau antrenori, pentru rugby-ul romanesc. Sa devina mai puternic, mai bun. NE dorim sa vedem un rugby curat, cu alte cuvinte…sa iesim din hibernare! Candva eram puternici, precum ursii, acum altii dau iama in noi ca’n
plasa cu iepuri… Porpun sa ne revenim, sa iesim din hibernare. Ursus Carpatinus Rugbystus…

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile