Revista Rugby World publica in aceasta luna un articol cu Michael Doneghan, jucatorul de origine scotiana ce evolueaza pe postul de centru la Stiinta Baia Mare. Acesta vorbeste despre visul lui de a participa la Cupa Mondiala din 2019, cu echipa Romaniei.
„Sincer sa fiu, se fac trei ani de cand joc in Romania, ceea ce imi va permite sa pot evolua si in echipa nationala. Mi-ar placea sa prind echipa pentru Cupa Mondiala. Romania joaca in Cupa Europeana a Natiunilor, pe care a si castigat-o. Este o echipa foarte competitiva acum. Daca Scotia m-ar convoca nu stiu ce as spune, dar mai mult ca sigur ca nu voi merge. Mi-ar placea sa fac parte din echipa Romaniei, daca isi vor pastra acelasi joc de calitate”, spune el pentru „Rugby World”.
Aflat la al doilea sezon cu Stiinta Baia Mare, dupa ce a evoluat la Glasgow, London Scottish si AS Macon in Federale 1, Michael Doneghan s-a adaptat perfect la competitiile din primul esalon valoric al rugbyului romanesc. „Am fost surprins de calitatea buna a rugbyului care se joaca aici. Sunt lacune in ce priveste unele proceduri de recuperare, gen crioterapie sau video analiza nu este atat de profi insa vestiarele sunt unele dintre cele mai bune pe care le-am avut. Avem sauna, avem bai pentru gheata, dusurile sunt super. Terenurile pe care jucam sunt de obicei bune”, spune acesta.
In varsta de 26 de ani, Doneghan (1,85m si 94 kg) a evoluat in turul actualului sezon al SuperLigii CEC Bank, 2017-2018, in cinci meciuri, fiind integralist in patru si a marcat doua eseuri, ambele in partida cu Universitatea Cluj, castiga de zimbrii cu 59-5. In acest moment, CSM Stiinta Baia Mare ocupa locul secund in SuperLiga CEC Bank cu 24 de puncte, zimbrii reusind in acest sezon competitional sa castige Cupa Regelui.
Doneghan a facut parte din lotul extins al Romaniei A, pentru meciul pe care aceasta l-a sustinut cu XV-le Presedintelui. „Sunt singurul scotian care joaca in SuperLiga CEC Bank. Mai este Jack Cobden care evolueaza la CSM Bucuresti si joaca pentru echipa nationala. In echipa la Baia Mare in afara de mine sunt patru fijieni, patru tongani, 2 sud-africani si 2 georgieni. Imi amintesc unul dintre meciurile noastre, toata linia de treisferturi vorbea in limba engleza si jucam cu Timisoara, echipa a carei toata linie de treisferturi vorbea engleza. M-am simtit de parca as fi fost in campionatul englez”, spune el.
Puteti citi tot articolul aici