Mihai Macovei, capitanul Romaniei: „A fost un test util pentru noi si cel mai important lucru invatat a fost acela sa fim o echipa”

Nationala de rugby a Romaniei a pierdut primul meci test World Rugby disputat in luna iunie. Stejarii au fost invinsi pe Egao Kenko Stadium din Kumamoto cu 33-21 de catre Japonia.

Prezenti la conferinta de presa organizata la finalul partidei, capitanul Romaniei, Mihai Macovei si antrenorul Lynn Howells, au declarat:

„Felicitari echipei Japoniei, a fost mai buna decat noi astazi, a facut un meci bun. Ne-am asteptat sa aiba un joc in viteza, asemanator rugbyului in 7 si asta s-a vazut, la prima greseala pe care o faceam si pierdem balonul, primeam puncte sau luam penalitate. Pentru noi a fost un test util, o experienta sportiva cu multe puncte pozitive, avem ce invata din acest meci si este important sa punem in aplicare pe viitor. Prima repriza a fost destul de grea pentru noi, cel putin primele 10 minute cand  caldura si umiditatea practic ne-au sufocat. Din acest meci cred ca cel mai important lucru pe care l-am invatat a fost acela sa fim o echipa, au fost cateva momente grele peste care am trecut doar uniti, cred ca putem invata multe si din jocul in viteza al Japoniei”, a declarat Mihai Macovei, capitanul Romaniei.

„Japonia a facut un joc bun azi aratand acea capacitate de a juca balonul din orice zona, cu un joc in viteza, spectaculos.Pentru mine a fost impresionant ca cele doua echipe au jucat un rugby deschis in ciuda umiditatii foarte mari si sunt convins ca pentru Cupa Mondiala din 2019, vor fi echipe care vor veni si se vor pregati aici, special pentru a se obisnui cu aceste conditii. Am vorbit cu jucatorii la pauza si ma bucur ca am reusit in cea de-a doua repriza sa facem o aparare mai buna, sa fim mai atenti, sa comunicam mai mult in teren si mai ales ma bucur ca au depasit acea prima parte in care caldura si umiditatea ingreunau mult respiratia. Este important sa luam ce a fost bun din acest meci, sa analizam lucrurile care nu au mers asa cum trebuie si sa le imbunatatim pentru meciul urmator, cu echipa Canadei.”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile