Mihai Macovei la selectia cu numarul 75 pentru Stejari, Van Heerden si Antonescu la cea cu numarul 24

Pentru Stejari urmeaza ultima partida test din seria celor programate in luna iunie, pe Stadionul National Arcul de Triumf, echipa noastra nationala urmand sa intalneasca in premiera Brazilia, ocazie cu care capitanul Mihai Macovei va imbraca pentru a 75-a oara tricoul cu frunza de stejar.
 
In vederea acestei intalniri Lynn Howells va miza pe un lot interesant cu jucatori consacrati sau altii care pot dovedi ca isi merita locul intre Stejari. Astfel in primul XV il regasim pe Marius Simionescu, o posibila solutie pentru postul de fundas, linia de treisferturi continua sa apartina jucatorilor naturalizati, in timp ce nume grele se vor afla si pe banca de rezerve, Florin Vlaicu, Viorel Lucaci, Valentin Poparlan sau Ionut Dumitru.
 
Linia intai va fi una inedita cu Ionel Badiu, Andrei Radoi si Andrei Ursache, aceasta formula de start nefiind uzitata pana in prezent. Ionel Badiu va bifa selectia cu numarul zece, in  timp ce Andrei Radoi revine ca titular pe postul de taloner, ultima aparitie in echipa de start consemandu-se anul trecut impotriva Uruguayului in partida test disputata in luna noiembrie.
 
Johannes Van Heerden si Marius Antonescu vor forma cuplul din linia a doua pentru a opta oara, cu o singura infrangere in palamares, cea din partida cu Japonia, ca un aspect interesant ambii aflandu-se la a 24-a selectie pentru Stejari.
 
In linia a treia capitanul Mihai Macovei ii va avea alaturi pe Andrei Gorcioaia si Vlad Nistor ca flankeri, cei trei aflandu-se in premiera in echipa de start in aceasta alcatuire. Mihai Macovei va bifa cu ocazia acestei partide selectia cu numarul 75, fiind pentru a 39-a oara in postura de capitan, debutul sau consemnandu-se in anul 2006 intr-o partida impotriva Ucrainei, evolutiile de pana acum pentru Stejari incununandu-se cu un total de 15 eseuri marcate.
 
Cuplul de mijlocasi va fi format din Florin Surugiu si Samoa Luke, un tandem aflat pentru a doua oara in garnitura de start, prima avand loc cu ocazia partidei din cadrul Rugby Europe Championship disputata la Bucuresti in acest an impotriva Spaniei, pe care echipa noastra nationala a castigat-o cu rezultatul de 13-3.
 
Asa cum ne-am obisnuit deja, linia de treisferturi va fi o combinatie de viteza si forta, cu revenirea in primul XV a lui Jack Cobden dar si cu pastrarea lui  Fonovai Tangimana autorul a doua eseuri impotriva Canadei, partida in care a dat satisfactie si din postura de flanker. Debutant impotriva Canadei, Marius Simionescu va fi in premiera titular pe postul de fundas, tanarul jucator care poate evolua de asemenea si ca aripa.
 
Un posibil debut este cel al talonerului Ovidiu Cojocaru, aflat pe banca de rezerve, tot din acesta ipostaza daca va intra pe teren, Valentin Poparlan isi va trece in cont selectia cu numarul 70 in echipa nationala.
 
24.06.2017-Partida test: Romania-Brazilia
Stadionul National Arcul de Triumf (ora 19:00)
Arbitru: Shota Tezvadze (Georgia)
Arbitri asistenti: Ionut Bodea, Cristian Serban
 
Romania: 1.Ionel Badiu (Carcassonne), 2. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 3.Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Johannes Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Andrei Gorcioaia (Massy), 7. Vlad Nistor(Albi) 8.Mihai Macovei (C) (Colomiers), 9.Florin Surugiu (Steaua Bucuresti), 10. Luke Samoa (Stiinta Baia Mare), 11. Jack Cobden (CSM Bucuresti),12.Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), 14.Fonovai Tangimana (Timisoara Saracens), 15. Marius Simionescu (Timisoara Saracens)
Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Baia Mare), 17. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18.Alexandru Gordas (CSA Steaua), 19. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 20. Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), 21.Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti), 22. Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti), 23. Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti)
 
Brazilia: 1. Jonatas Santos Paulo (Bandeirantes), 2. Yan Rosetti (C) (Club Universitario de Buenos Aires),, 3. Pedro Bengalo (Desterro), 4. Cleber Dias (Poli), 5.Gabriel Paganini (Bandeirantes), 6. Joao Luis Da Ros (Desterro), 7. Arthur Bergo (SPAC), 8. Andre Arruda (Desterro), 9. Lucas Duque (Sao Jose), 10. Joshua Reeves (Jacarei), 11. Jacobus De Wet (Poli), 12. Moises Duque (Sao Jose), 13. Felipe Sancery (Sao Jose), 14. Laurent Bourda-Couhet (Bandeirantes), 15. Daniel Sancery (Sao Jose)
Rezerve: 16. Endy Willian (Curitiba), 17. Lucas Abud de Andrade(Poli), 18. Matheus Rocha (Jacarei), 19. Matheus Wolf (Joaca Rugby Club), 20. Nicholas Smith (SPAC), 21. Matheus Daniel (Jacarei), 22. Robert Tenorio (Pasteur), 23. Guilherme Coghetto (Desterro)

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile