O singură victorie a gazdelor în etapa a VII-a din Liga Națională de Rugby

În acest weekend s-au disputat meciurile etapei a VII-a din Liga Națională de Rugby, o singură victorie revenind gazdelor, în celelalte partide impunându-se oaspeții.

Primele meciuri ale rundei au avut loc sâmbătă la Suceava, Galați, București și Alba Iulia. Deținătoarea Cupei României, SCM USAMVB Timișoara s-a dovedit un adversar mult prea puternic pentru CSM Bucovina Suceava, bănățenii marcând 21 de eseuri, dintre care 16 transformate pentru a se impune la final cu 137-0. Au marcat Romeo-Corrado Ștețco și Iulian Macovei, câte 3 eseuri fiecare, Gabriel Rupanu, David Trăușan, Andrei Mureșan, Nsuku Baloyi, Kemal Altinok – câte 2 eseuri fiecare, Sebastian Vasilovici, Jgerenaia Khvicha, Lucian Mureșan, Robert Murariu – câte un eseu fiecare, Alin Conache – un eseu și 15 transformări, Florin Vlaicu – 1 transformare.

O altă întâlnire din Grupa A a avut loc la Gura Humorului, unde echipa locală a întâlnit pe Universitatea Cluj. Primul sfert al partidei a fost echilibrat, ardelenii deschizând scorul în minutul 3 cu un eseu reușit de Andrei Tătărău care a găsit foarte bine breșa, transformat de Alexandru Harasim, 7-0. În minutul 11, Cristian Bumbac este eliminat temporar pentru un placaj întârziat, humorenii având avantajul jucătorului în plus, iar în cele 10 minute de superioritate reușesc să obțină trei puncte dintr-o lovitură de pedeapsă, 7-3. Încet, încet, Clujul își impune jocul și marchează încă patru eseuri până la finalul primei părți, în timp ce Ciprian Nichitean a mai punctat dintr-o penalitate, pentru 33-6 scorul pauzei. În repriza a doua, elevii lui Andrei Varvaroi au mai marcat 10 puncte, dintr-un eseu transformat și o lovitură de pedeapsă, în timp ce ardelenii, pregătiți de Cristian Săuan au punctat din trei eseuri, două transformate și o lovitură de pedeapsă. Au marcat pentru Humor Doru Marian Moroșan – un eseu și Ciprian Nichitean – o transformare și 3 lovituri de pedeapsă, respectiv Andrei Tătărău – 2 eseuri, Florin Marin, Cristian Murgoci, Ronan Scwartz, Cristian Bumbac, Claudiu Curcă, Marius Ferariu – un eseu fiecare și Alexandru Harasim – 6 transformări și o lovitură de pedeapsă.

La Alba Iulia, gazdele au avut un meci greu în compania campioanei en-titre, CSM Știința Baia Mare care s-a impus cu 98-3. O partidă controlată în totalitate de maramureșeni, care au marcat prin Mihai Lămboiu, Kefentse Mahlo – 3 eseuri fiecare, Silviu Grădinaru, Sione Fakaosilea, Alexandru Alexe – câte 2 eseuri fiecare, Nicolaas Immelman, Marius Dănilă,James Scott, Mihai Dico – un eseu fiecare, Luca Nichitean – 9 transformări, în timp ce singurele puncte ale gazdelor au fost reușite dintr-o lovitură de pedeapsă de Carlos Florea Jilăveanu.

Singura victorie a gazdelor, în Grupa B
Cel mai echilibrat meci al etapei a avut loc la Galați, unde gazdele au învins pe CS Năvodari cu 40-22. Gălățenii au început mai bine meciul și au pus primele puncte pe tabelă prin Cristian Onofrei care a transformat o lovitură de pedeapsă, 3-0. Năvodari a pus presiune și după câteva acțiuni bune, Marian Niță a culcat balonul în terenul de țintă pentru primul eseu al zilei și preluare conducerii, 5-3. Treptat, jucătorii lui Marius Secuianu au început să controleze jocul și până la pauză au marcat încă trei eseuri, față de unul singur al oaspeților, 34-10. În repriza secundă cele două combatante au intrat într-un joc de uzură presărat cu multe greșeli și întreruperi. Gazdele au punctat doar din două lovituri de pedeapsă, în timp ce oaspeții au reușit două eseuri, doar unul fiind transformat, 40-22, scor final. Alexandru Ungureanu – 2 eseuri, Tachel Justian și Gabriel Dănăilă – un eseu fiecare, Cristian Onofrei – 3 transformări și 3 lovituri de pedeapsă și Gabriel Partenie – o lovitură de pedeapsă au marcat pentru Galați, respectiv Marian Niță – 3 încercări, Gabriel Paralește – un eseu și Mihai Comănici, o transformare, pentru Năvodari.

La București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, CS Dinamo a învins pe RC Grivița UNEFS cu 98-6. Dinamo a început în forță meciul cu eseu chiar în primul minut de joc, reușind încă alte cinci încercări în prima parte, 34-0. Grivița a pus primele puncte pe tabelă în minutul 48, ca apoi să-și dubleze punctajul, în minutul 64. Scorul final a fost de 98-6, iar Damian Bonaparte, Dylan Scwartz, Leighton Van Wyk – 2 eseuri fiecare, Darren Baron – un eseu și 2 transformări, De-an Ackermann, Johan Van Heerden, Sergiu Puescu, Sam Swanepoel, Florian Ciocoiu – un eseu fiecare, Jondre Williams – 2 eseuri și 3 transformări, Ovidiu Neagu – 2 eseuri și 4 transformări sunt marcatorii lui Dinamo, iar Ștefan Pătrașcu pentru Grivița UNEFS din 2 lovituri de pedeapsă.

În ultimul meci ale etapei, disputat duminică, în Grupa B, CSA Steaua a învins, în deplasare, pe Politehnica Iași cu 69-9. Gazele au dorit să dea o replică cât mai bună roș-albaștrilor, având chiar posibilitatea de a deschide scorul însă lovitura de pedeapsă trimisă de Sergiu Michiduță în minutul 2 a trecut pe lângă buturi. În primul sfert de oră, ieșenii au rezistat bine, după care experiența adversarilor a început să-și spună cuvântul. Cinci eseuri au marcat oaspeții în repriza întâi, elevii lui Cosmin Rațiu și Mihai Stuparu punctând doar dintr-o penalitate. După revenirea de la vestiare, roș-albaștrii au mai culcat de șase ori balonul în terenul de țintă, ieșenii punctând încă de două ori din lovituri de pedeapsă. Au marcat pentru CSA Steaua Tudor Butnariu, Cosmin Iliuță – 2 eseuri fiecare, Hinckley Vaovasa, Sorin Pândichi, Damian Strătilă, Robert Neagu, Lama Sioeli, Cristian Boboc, Jan Rossouw – un eseu fiecare, Daniel Plai – 6 transformări, Vlăduț Popa – 1 transformare, punctele ieșenilor fiind reușite de Sergiu Michiduță care a transformat trei lovituri de pedeapsă.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile