Oaspeții au dominat etapa a cincea a Play-Out-ului. Năvodari rămâne lider

Etapa a cincea a Play-Out-ului Ligii Naționale de Rugby ce s-a disputat astăzi a fost dominată de oaspeți care s-au impus în trei din cele patru partide. Cu victoria pe teren propriu, CS Năvodari își consolidează locul în vârful ierarhiei, în timp ce Universitatea Cluj, cu victoria obținută astăzi în deplasare și Știința Petroșani, câștigătoare la masa verde, țin aproape de lider.

În luptă pentru primul loc al Play-Out-ului, Universitatea Cluj s-a impus în deplasare, pe Stadionul Tepro, în fața Politehnicii Iași, 31-10. Meciul a fost echilibrat doar în prima parte, primele puncte fiind puse pe tabelă abia în minutul 28, când oaspeții au marcat un eseu, transformat, 7-0. În ultimul minut al primei reprize, gazdele pun primele puncte pe tabelă, printr-o lovitură de pedeapsă , 7-3. Partea a doua a fost dominată de ardeleni care au marcat nu mai puțin de patru eseuri, pentru a se desprinde la 31-3. Iași-ul a închis tabela, cu o încercare reușită la ultima fază a meciului, un eseu transformat, care a dat și scorul final, 31-10.
Au marcat: Sergiu Michiduță – o transformare și o lovitură de pedeapsă, Alexandru Matveev – eseu pentru Iași, respectiv Ștefan Nedelcu – 2 eseuri, Andrei Tătărău, Marius Banu, Teodor Ursu – un eseu fiecare, Ovidiu Melniciuc – 3 transformări.

Grivița, victorie la Humor
Cel mai echilibrat meci al rundei a avut loc la Gura Humorului, gazdele întâlnind pe RC Grivița. Bucureștenii s-au aflat tot meciul la conducere pe tabelă, deși Gura Humorului a dominat jocul, fără a marca însă. Oaspeții au deschis scorul încă din minutul trei, printr-un eseu, transformat, 7-0, gazdele reușind să pună primele puncte, în minutul 14, tot printr-un eseu, 7-5. Mai pragmatică în joc, Grivița și-a consolidat avantajul, 14-8 la pauză, ca apoi, să se desprindă în partea secundă la 21-8. Cea mai spectaculos moment al întâlnirii a avut loc în minutul 75 când, la scorul de 21-13 pentru oaspeți, aceștia aflându-se în atac la 5 metri de terenul de țintă advers, pasa dată de Forminte a fost interceptată, balonul ajunge la Marian Popescu care face o cursă de 90 metri și culcă balonul în terenul de țintă. Eseul transformat duce la doar la un punct diferența de scor dintre cele două echipe, Grivita – 21, Humor – 20.
Au marcat: Marian Moroșanu, Rohan Schwartz,Marian Popescu – câte un eseu fiecare, Ciprian Nichitean – o lovitură de pedeapsă, Mihai Dărăban – o transformare pentru Humor, respectiv Ionuț Virag, Silviu Mircea, Vincent Lombard – câte un eseu fiecare, Alin Andrei – 3 transformări penntru Grivița.

Galațiul se impune fără emoții la Suceava
În al treilea meci al zilei, CSM Suceava a făcut un joc curajos în fața CSM Galați. Prima repriză a fost echilibrată, cu gazdele care au deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă, 3-0, în minuutul 13, tabela modificându-se cu câteva minute înainte de pauză, ospețiii marcând două eseuri, transformate, 14-3. Reluarea meciului s-a făcut cu o eliminare din tabăra sucevenilor, Călin Clim văzând cartonașul galben, în minutele de superioritate numerică, Galațiul marcând o lovitură de pedeapsă și un eseu, pentru a-și consolida avantajul, 22-3. Suceava reușeste să pună la rându-i 3 puncte pe tabelă dintr-o penalitate și să marcheze un eseu, profitând de eliminarea temporară a lui B Frățilă, 22-11. Finalul de meci aduce câte un eseu de fiecare parte, gazdele reușind și transformarea lui. Astfel, Galați câștigă în deplasare cu 27-18.
Au marcat Robert Cuzeac, C. Constantineanu-un eseu fiecare, Sabin Crețu – o transformare și 2 lovituri de pedeapsă pentru Suceava, respectiv Radu Anton, Igor Mișin, Denis Toderașcu, Gabriel Dănăilă – un eseu fiecare, Cristian Onofrei – 2 transformări și o lovitură de pedeapsă.

O nouă victorie pentru Năvodari
Liderul la zi, CS Năvodari a primit vizita echipei RC Bârlad. Prima repriză a fost echilibrată,  cu gazdele deschizând scorul în minutul 17, printr-un eseu transformat, ca apoi oaspeții să restabilească egalitatea, trei minute mai târziu, 7-7. Din minutul 26, ambele echipe au rămas în 14 jucători după eliminarea lui Igor Orghianu de la Bârlad, respectiv Marian Niță. Cu cinci minute înainte de final, Năvodari rămâne din nou în 14 jucători, Dumitru Papaiane fiind eliminat temporara. În ciuda inferiorității numerice de pe teren, elevii lui Cornel Suciu strâng rândurile și reușesc să marcheze un eseu, care îi readuce în avantaj, 12-7. Înainte de intrarea la vestiare Iulian Melinte răstoarnă scorul marcând un eseu, transformat de Vicol, 14-12 pentru Bârlad.

Elevii lui Nelu Harnagea revin în forță de la vestiare și mai marchează un eseu, transformat, mărind ecartul, 21-12. Este momentul în care gazdele revin în joc și își construiesc atent fiecare acțiune de atac. Astfel, în cinci minute înscriu trei eseuri, unul transformat, pentru a duce scorul la 29-21. Până la finalul meciului, doar aceștia mai pun puncte pe tabelă, din două lovituri de pedeapsă și încă două eseuri, transformate, pentru a câștiga cu 49-21.
Au marcat: Codrin Bercu – 2 eseuri, 3 transformări, 2 lovituri de pedeapsă, Bogdan Sasu, Marian Niță, Andrei Ciubotariu, Albert Știopei, Ionuț Spiridon – câte un eseu fiecare, Antonio Savu – o transformare pentru Năvodari, respectiv Sergiu Vicol – un eseu și 3 transformări, Ionuț Dascălu – un eseu, Iulian Melinte – un eseu.

Partida dintre CS Știința Petroșani și CSU Alba Iulia nu s-a disputat, Petroșani câștigand la masa verde cu 5-0.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile