Ospreys si Gloucester sunt primele echipe calificate in sferturile Challenge Cup, dupa etapa a V-a

Ospreys si Gloucester primele echipe calificate in sferturile Challenge Cup, dupa etapa a V-a.

In urma rezultatelor inregistrate in penultima etapa a fazei grupelor din European Rugby Challenge Cup, Ospreys si Gloucester sunt  primele echipe care s-au calificat deja in sferturile de finala ale competitiei, celelate nume urmand sa fie cunoscute dupa ultima runda care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani.

Grupa 1
Ambele partide din grupa au revenit oaspetilor, La Rochelle impunandu-se pe terenul lui Bayonne, iar Gloucester in fieful lui Treviso. La Rochelle a castigat cu rezultatul de 24-14 cu eseurile jucatorilor Leandro Cedaro, Mohamed Boughanmi si Levani Botia, in timp ce Gloucester a facut spectacol in Italia, victorie cu 41-0, incercari marcate de  James Hook, Richard Hibbard dubla, Matt Scott, David Halaifonua si  Billy Twelvetrees. Pentru suprematie continua lupta dintre Gloucester si La Rochelle care in ultima etapa vor juca pe propriul teren cu Bayonne, respectiv Treviso.

Clasament: 1.Gloucester-20p, 2.La Rochelle-19p, 3.Treviso-8p, 4.Bayonne-1p

Grupa 2
Chiar daca in Aviva Premiership a obtinut cateva rezultate notabile, Newcastle Falcons a cedat pe terenul ultimei clasate Grenoble, rezultat 31-27. Francezii s-au ales si cu bonusul ofensiv gratie unui eseu de penalizare si altor trei reusite semnate de David Mele, Etienne Fourcade si Fabrice Estebanez. Ospreys si-a asigurat deja prezenta in sferturile de finala a Challenge Cup, galezii castigand la scor, 47-7 in fata lui Lyon. Eseurile au fost marcate de Dan Baker, Kieron Fonotia, Hianno Dirksen, James King, Dan Evans, Justin Tipuric si Adam Beard.

Clasament: 1.Ospreys-25p, 2.Lyon-11p, 3.Newcastle-11p, 4.Grenoble-5p

Grupa 3
Cocluzia finala a acestei grupe va veni dupa ultima etapa atunci cand Brive si Newport Dragons se vor intalni pe Stade Amedee-Domenech. In aceasta runda dragonii galezi au invins pe Yenisey cu 34-10, eseuri marcate de T.Rhys Thomas, Rhys Buckley si Harrison Keddie dubla, iar Brive a castigat greu, 17-14 in fata lui Worcester dupa o lovitura de pedeapsa concretizata de Gaetan Germain in minutul 80.

Clasament: 1.Brive-18p, 2.Newport-14p, 3.Yenisey-9p, 4.Worcester-8p

Grupa 4
Bath nu a avut probleme in a castiga partida de pe Ashton Gate Stadium, 57-22 cu Bristol dupa nu mai putin de opt eseuri marcate, autori Tom Dunn, Tom Homer, Robbie Fruean, Kahn Fotualii dubla, George Ford, Semesa Rokoduguni si Chris Cook, in schimb Pau desi a condus la pauza cu 14-6 a cedat in fata lui Cardiff Blues. Galezii au revenit si Steve Shingler a marcat punctele victoriei cu 22-21 dintr-o lovitura de pedeapsa in minutul 78.

Clasament: 1.Bath-18p, 2.Cardiff-17p, 3.Bristol-10p, 4.Pau-2p

Grupa 5
Pe prima pozitie a clasamentului grupei a trecut Edinburgh, scotienii obtinand un nou succes in fata lui Harlequins, de acesta data chiar pe Twickenham Stoop, 23-18. Fraser McKenzie si  Allan Dell au marcat incercarile lui Edinburgh, Duncan Weir a concretizat cinci tentative de tinta, reusitele englezilor venind in ultimele minute, autori  Mat Luamanu si Joe Gray.

Cum partida Timisoara Saracens-Stade Francais nu s-a disputat din cauza terenului impracticabil, EPCR urmeaza sa dea un verdict in privinta deznodamantului acestei partide.

Clasament: 1.Edinburgh-19p, 2.Harlequins-18p, 3.Stade Francais-11p, 4.Timisoara Saracens-0p

FOTO: Gloucester Rugby Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile