Pe Stadionul Arcul de Triumf se va decide campioana Diviziei Nationale de Seniori

Sambata 3 iunie, pe Stadionul National Arcul de Triumf sunt programate finalele Diviziei Nationale de Seniori, al doilea esalon valoric, pentru medaliile de bronz urmand sa se intalneasca Stejarul Buzau si Stiinta Petrosani in timp ce titlul de campioana se va decide in urma confruntarii CS Navodari-CSM Bucovina Suceava.

Partidele din semifinalele Diviziei Nationale de Seniori nu au schimbat nimic in privinta ierahiei stabilite in sezonul regulat, astfel ca primele doua clasate, CS Navodari si CSM Bucovina Suceava au profitat de avantajul terenul propriu, oferit de clasarea din prima parte a sezonului  si au invins pe Stiinta Petrosani, respectiv Stejarul Buzau, calificandu-se in finala.

In ordine cronologica prima confruntare a zilei de 3 iunie, de la ora 11:00, va fi cea pentru locurile 3-4 dintre Stejarul Buzau si Stiinta Petrosani, echipe care in sezonul regulat au incheiat exact in acesta ordine. Se anunta o disputa extrem de interesanta pentru medaliile de bronz, buzoienii impunandu-se in acest sezon de doua in confruntarile cu studentii din Valea Jiului care isi doresc revansa.

Rememorand cele intamplate in sezonul regulat, Stejarul Buzau s-a impus in tur la Petrosani, atunci pe un teren greu si un joc caracterizat de o incrancenare fizica totala, a iesti in evidenta Teodor Nitu, cel care a transat victoria cu patru lovituri de pedeapsa. In retur Stiinta Petrosani a condus pana spre final cand buzoienii au intors dramatic soarta partidei ocupand pozitia a treia in clasament.

Cum in istoria Diviziei Nationale de Seniori, inceputa in 2011, acesta este a doua finala, sistemul de disputare al competitiei nefiind acelasi la fiecare editie, ultimul act este unul inedit, cu CS Navodari si CSM Bucovina Suceava in lupta pentru trofeu, anterioara finala avand loc in 2014 intre RC Barlad si Politehnica Iasi.

CS Navodari se poate spune ca este echipa cu cea mai spectaculoasa ascensiune in Divizia Nationala de Seniori, trupa de la malul marii a debutat in 2013 in al doilea esalon valoric, cand s-a clasat pe ultima pozitie, un an mai tarziu cucerind medaliile de bronz, apoi pe cele de argint pentru ca in acesta editie sa se afle in finala.

Cu jucatori precum Constantin Gheara, Nicu Ignea, Catalin Nicolae sau Onal Ageacai, CS Navodari a dominat pana in prezent acest sezon, cele 100 de eseuri marcate, adica o medie de 6 incercari pe meci, acel 103-0 obtinut la Galati, rezultat record  respectiv victoria cu 32-0 in fata sucevenilor clasati pe pozitia secunda vorbind de la sine despre forta trupei antrenate de Cristian Husea si Cornel Suciu.

In 2010, CSM Bucovina Suceava se afla in primul esalon valoric, dar odata cu reorganizarea campionatului si aparitia SuperLigii CEC Bank, respectiv a Diviziei Nationale de Seniori, sucevenii nu au avut forta de a ramane in primul esalon valoric si din 2011 au participat fara exceptie in DNS, acest sezon fiind cel mai reusit pentru trupa antrenata de Constantin Vlad.

Sucevenii au avut in turul sezonului regulat o serie de cinci victorii consecutive, printre echipele invinse numarandu-se si Stejarul Buzau respectiv Stiinta Petrosani, pentru ca in retur, Octavian Scolobiuc, Adrian Varvaroi, Constantin Nichiforiuc, Stefan Stefaroi sau Sabin Cretu sa dea marea lovitura la Petrosani cu reusita din tentativa de tinta a lui Sabin Cretu.

Performanta celor de la CSM Bucovina Suceava este incontestabila, mai ales ca nu este vorba despre o echipa care s-a intarit cu nume importante in timp ce CS Navodari continua un proiect inceput in 2012 si care iata da rezultate, o continuitate bazata pe constructie si rabdare.

Programul finalelor Diviziei Nationale de Seniori:
Finala locurilor 5-6, Stadion Tineretului, Focsani: RC Barlad-RCM Galati(03.06.2017, ora 17:00)
Finala locurior 3-4, Stadionul Arcul de Triumf: Stejarul Buzau-Stiinta Petrosani (03.06.2017, ora 11:00)
Finala locurilor 1-2, Stadionul Arcul de Triumf: CS Navodari-CSM Bucovina Suceava(03.06.2017, ora 13:00 , in direct pe Rugby TV)

Foto: Clubul Sportiv Navodari Rugby Facebook
Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile